Johanna's verrukkelijke kunst te koop?


VEELE (GR), 20110527 -- Kunstenares Johanna Veerenhuis maakt driedimensionale karikaturen van mensen. Om haar kunst mag hartelijk worden gelachen en bezoekers van haar museumatelier doen dat ook voluit, bijvoorbeeld om haar karikatuur van Balkenende in zwembroekje. Maar er wordt niet alleen gelachen. Haar creatie van The Beatles anno 1967 is nog maar net klaar of fans van over de hele wereld willen hem kopen. Johanna overweegt nu om het kunstwerk op de veilingsite Ebay aan te bieden.

"Dit is verrukkelijke kunst", riep een kunstliefhebster toen zij Johanna's expositie op de Verzameljaarbeurs in Utrecht bezocht. Een mooier compliment kun je als kunstenares niet krijgen. En Johanna is best verwend als het om complimenten gaat. Onlangs nog werd zij in de Spaanse stad Gerona onderscheiden met de hoogste eer voor een sculptuur die zij in drie dagen maakte van haar beroemde Belgische collega Jan Op De Beeck. Haar persiflage van hem als Don Quichot is vanaf nu te zien op haar website johannaworld.com.

DE BEATLES
Johanna's laatste creatie is een sculptuur van de Beatles als Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band. Ze is te zien in Karikaturenmuseum Het Veerenhuis maar of dat nog lang zal kunnen is de vraag, want er is veel belangstelling van Beatles-fans die het unieke kunstwerk willen kopen. De vraagprijs zal rond de 10.000 euro komen te liggen.
Johanna VeerenhuisLens


Deel: ' Johanna's verrukkelijke kunst te koop? '
Lees ook