John West Holland BV winnaar 2015 in visconservenbranche


Nationale Business Succes Award 2015: iedere zondag op RTL7 om 12:55 uur

Rotterdam, 20150708 -- John West Holland BV is door de Nationale Business Succes Award uitgeroepen tot branchewinnaar 2015 in de visconservenbranche. Met een zeer sterke positionering en onderscheidend concept heeft het bedrijf zich volgens de Nominatiecommissie ontwikkeld tot een innovatieve en toonaangevende onderneming. ‘John West Holland BV is een van de leidende bedrijven op het gebied van visconserven. Het voert een zeer breed scala aan kwaliteitsproducten met onder meer tonijn, zalm, sardines en makreel en is mede dankzij geslaagde tv- en radiocommercials een zeer gewaardeerd merk binnen de Nederlandse huishoudens.’

De Nominatiecommissie van het Nationale Business Succes Award Instituut ziet in John West een voorbeeld van integer ondernemerschap. Het bedrijf heeft duidelijke normen en waarden geformuleerd en voert de kernactiviteiten zodanig uit dat het verantwoordelijkheid neemt voor het milieu en de sociale context.

Opmerkelijk onderscheidend vermogen

De jury prijst met name de zeer innovatieve instelling van B2B-onderneming. ‘Dit stelt haar in staat om regelmatig met vernieuwende producten te komen, zoals de ‘uitlekken niet meer nodig’-tonijn en de gerookte makreel. Ook worden er steeds nieuwe smaakvarianten gelanceerd, zoals tonijn met chili of met basilicum, of tonijnpaté met zongedroogde tomaat, waarmee John West de concurrentie aftroeft. Nog steeds streeft men naar de hoogst mogelijke kwaliteit en de grootst mogelijke transparantie. Door een code op het blik is via de website bijvoorbeeld te achterhalen waar en door welk schip – John West heeft een eigen vissersvloot – de betreffende vis is gevangen’, stelt Robert Zwaan, hoofd van de dagelijkse Nominatiecommissie.

‘Al sinds 1857 vangt John West wilde vis van hoge kwaliteit. En al die tijd hebben zij dat op de John West-manier gedaan, met de pioniersgeest van de oprichter. Dat betekent dat ze nog steeds dezelfde kwaliteit hanteren en dat ook in de toekomst blijven doen. Met als doel de consument te voorzien van de beste en lekkerste wilde vis die de zeeën te bieden hebben.’

Meer informatie: https://www.John-West.nl

 

Over de Nationale Business Succes Award

De Nationale Business Succes Award nomineert sinds 2011 jaarlijks de beste bedrijven van Nederland in specifieke branches op basis van strenge selectiecriteria. Elk jaar worden Succes Awards toegekend aan genomineerde ondernemingen, die volgens de onafhankelijke vakjury excellente resultaten hebben bereikt en daarmee een lichtend voorbeeld zijn van succesvol ondernemen. De Nationale Business Succes Award is de eerste en de enige jaarlijkse ondernemersprijs van Nederland, toegankelijk voor alle kerngezonde ondernemingen.

De missie van de Nationale Business Succes Award is tweeledig: het delen van actuele innovaties en kennis over de succesfactoren van ondernemingen in Nederland via (crossmediale) aandacht, en het versterken van het succes, de merkbekendheid en de company pride van de genomineerde ondernemingen via een open ondernemersprijs en het platform van de Nationale Business Succes Award. 

De huidige editie van Nationale Business Succes Award (2015), inclusief het aanverwante tv-programma De Succesfactor, is gestart in februari en wekelijks tot einde 2015 te volgen op RTL 7, zondags om 12:55 uur. De conceptgerechtigde van de Nationale TV Succes Award is TV Media Partners. 


Deel: ' John West Holland BV winnaar 2015 in visconservenbranche '
Lees ook