KLM

02/025

PERSBERICHT

Schiphol, 29 mei 2002

Dit is een gezamenlijk persbericht van Schiphol Group en KLM Arbo Services BV

Schiphol Group en KLM Arbo Services bundelen eerste hulp dienstverlening in nieuwe joint venture

Airport Medical Services is de naam van de nieuwe organisatie die is opgericht door Schiphol Nederland BV en KLM Arbo Services BV. In deze joint venture bundelen de Medische Dienst Schiphol en de Eerste Hulp/Travel Clinic van KLM Arbo Services hun dienstverlening op Amsterdam Airport Schiphol. De kernactiviteiten zijn (spoedeisende) medische hulp zoals Eerste Hulp, Reizigersadvisering, Vaccinaties en Ambulancezorg voor passagiers, bemanningen, werknemers, bezoekers en vele op de luchthaven gevestigde bedrijven. Tevens vervult het bedrijf een essentiële rol in de Alarmregeling van de luchthaven. Airport Medical Services biedt haar diensten tegen marktconforme tarieven aan. Tot directeur van Airport Medical Services is benoemd mevrouw Paula T.C.M. Knape (42). Er zullen circa 80 werknemers bij dit nieuwe bedrijf werkzaam zijn.

Schiphol Group heeft de wettelijke verplichting te voldoen aan spoedeisende medische voorzieningen op de luchthaven en KLM Arbo Services verzorgt al jaren voor o.a. KLM medische dienstverlening. Beide organisaties verlenen bovendien commerciële diensten op het gebied van reizen en gezondheid. Met de oprichting van Airport Medical Services is een wens van beide partijen in vervulling gegaan om optimaal in te kunnen blijven spelen op de behoefte van de klant. Eenvoud voor de klant, kostenvermindering door gezamenlijk gebruik van ruimte en voorzieningen en bundeling van kennis en vaardigheden, moeten leiden tot een slagvaardige organisatie. Tot de klantenkring behoren naast passagiers, bemanningen, werknemers, bezoekers en vele op de luchthaven gevestigde bedrijven, o.a. luchtvaartmaatschappijen en oliemaatschappijen werkzaam in de offshore. Op jaarbasis worden door beide organisaties gezamenlijk zo'n 24.000 eerste hulp behandelingen, 22.000 reisadviezen en vaccinaties en 1800 spoedeisende ambulanceritten op het Schiphol-terrein verricht. Daarbij komt opvang van nog eens zo'n 800 externe ambulances, ingezet door (alarm)centrales voor vervoer van reizigers die ziek uit het buitenland terugkeren.

Met de integratie van de dienstverlening is inmiddels een aanvang gemaakt. Deze zal naar verwachting binnen enkele maanden zijn afgerond. De huidige werklocaties op de luchthaven: Vertrekhal 2, boven incheckbalie 16 en de F-pier gaan later dit jaar samen op de locatie in Vertrekhal 2. Daarnaast heeft Airport Medical Services een vestiging op Schiphol-Oost.

EINDE BERICHT

Deel: ' Joint venture Schiphol Group en KLM ArboServices '
Lees ook