MARKETING EVENTS

Jonge designers ontwerpen cocktailglas

PERSBERICHT / UITNODIGING

In de Design Academy Eindhoven vindt op 6 maart de Nederlandse finale plaats van een bijzondere internationale designcompetitie. Wij nodigen u van harte uit deze finale bij te wonen.

De Bombay Sapphire Cocktailglass Designcompetition daagt wereldwijd talent uit om het ultieme cocktailglas te ontwerpen. In Nederland is deze uitdaging aangegaan door 35 studenten van de Design Academy Eindhoven. Zij hebben hun visie op het cocktailglas vormgegeven en in samenwerking met Royal Leerdam Crystal prototypes ontwikkeld. Inmiddels heeft designer Hella Jongerius tien glazen geselecteerd die in aanmerking komen voor Nederlandse jurering. De Nederlandse jury, bestaande uit Siem van der Marel (Royal Leerdam), Lidewij Edelkoort (Design Academy), Vincent Huinck (Bombay Sapphire) en Adri Vlasblom (ELLE Wonen), zal er volgens Jongerius een hele kluif aan hebben: de kwaliteit is hoog! Op 6 maart wordt het beste Nederlandse ontwerp gekozen. De winnaar ontvangt een geheel verzorgde reis naar de internationale finaleMilaan..

Internationale finale in Milaan

Tijdens het internationaal vermaarde designevenement: Salone di Mobile in Milaan wordt uit zestien internationale ontwerpen het ultieme cocktailglas gekozen door een jury van gerenommeerde designers. De maker van het winnende ontwerp zal, behalve 10.000 euro tevens wereldwijde roem ten deel vallen omdat tijdens de uitreiking de volledige internationale designpers aanwezig is. Daarnaast zal het glas onderdeel zijn van een rondreizende tentoonstelling, waarin ook de andere finalisten vertegenwoordigd zijn.

Wij hopen u op 6 maart om 15.00 uur in de Design Academy te Eindhoven te mogen begroeten. Naast een hartelijke ontvangst kunt u rekenen op een interessante en geanimeerde bijeenkomst in een inspirerende omgeving.

Programma: 16.00 uur inschrijving en ontvangst / 16.30 eindjurering / 17.00 bekendmaking winnende ontwerp / 17.15-18.30 feestelijke borrel.

Deel: ' Jonge designers ontwerpen ultieme cocktailglas '
Lees ook