Hoefnet

Jonge dressuurpaarden toppers in Aken

Aken-zondag 20 juni

Het CHIO Aken was wat betreft de dressuur, dit jaar het concours van de jongere garde. Alexandra Simons - de Ridder legde met de tienjarige Chacomo in de Kur op muziek beslag op de overwinning en werd daarmee all over winnares.

De plaatselijke pers had daarmee een grandioos item, want de Duitse amazone is woonachtig in Aken en vierde daarmee een thuiswedstrijd. Behalve Alexandra zorgde ook de Deen Lars Petersen voor een verrassing door met de pas negenjarige dekhengst Blue Hors Cavan beslag te leggen op de tweede plaats in de Kur.

Van de Duitse team-leden Ulla Salzgeber (3e) en Nadine Capellmann (5e) vielen de prestaties in de kur een beetje tegen. De Nederlander Arjen Teeuwissen zorgde met Yakumo's Goliath voor een positieve verrassing (4e). Na Aken kan met nieuwsgierigheid worden uitgekeken naar het EK in Arnhem. Het Duitse team is verzwakt door het uitvallen van Nissan Gigolo FRH . Het Nederlandse team heeft met de jonge combinatie Teeuwissen/ Goliath een sterk wapen in de strijd. Het lijkt er op dat op Papendal een gelijke strijd kan worden aangegaan en dat de strijd om de individuele medailles geheel open is.

HPY

©Hoefnet 1999

Zoekwoorden:

Deel: ' Jonge dressuurpaarden toppers in Aken '
Lees ook