Korps: Groningen, plaats: Diverse 17-08-2001
Politiebericht Groningen (middag)
Vrijdagmiddag 17 augustus 2001

Usquert: jonge inbrekers aangehouden
Door kordaat optreden van enkele buurtbewoners zijn donderdagnacht twee jonge inbrekers aangehouden aan de Hoofdstraat in Usquert. Het ging om twee 16-jarige knapen uit Groningen die hadden ingebroken in een winkel aan de Hoofdstraat. Ze maakten daarbij nogal wat lawaai omdat ze een plantenbak door het raam hadden gegooid. Toen de beide heren weer naar buiten kwamen werden ze verrast door de buurtbewoners die ze vastpakten en vervolgens de politie waarschuwden Deze nam de beide jongens voor nader onderzoek mee naar het politiebureau. Ze hebben de inbraak bekend. De buit bedroeg een kleine som geld. De jongens zijn in de loop van de dag weer op vrije voeten gesteld.

Groningen: brutale diefstal
Vrijdagmiddag vond er in het bejaardentehuis aan de Populierenlaan in Groningen een brutale diefstal plaats. Een onbekende man liep de kamer van een bejaarde (84) dame binnen en verklaarde een personeelslid te zijn. Vervolgens liep hij naar de kledingkast en haalde daar haar portemonnee uit een tas, waarna hij de kamer verliet. De bejaarde vrouw heeft aangifte gedaan. De politie stelt een onderzoek in.

Appingedam: inbraak bejaardenhuis
In het bejaardenhuis aan de Heerdlaan in Appingedam is donderdagnacht ingebroken. Onbekenden hebben een deur aan de voorzijde geforceerd, waarna ze in het restaurant de kassa opengebroken hebben. Er wordt een klein geldbedrag vermist. De politie stelt een nader onderzoek in.

Grootegast: inbraak
Bij de fysiotherapeut aan De Schalck in Grootegast is donderdagnacht ingebroken. Vermoedelijk is men via een raampje binnengekomen Het gehele pand is doorzocht. Diverse kasten werden opengebroken waardoor de schade groot is. Het is niet bekend of er iets weg is.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie 0900 8844 (30 ct/min)

Deel: ' Jonge inbrekers (16) uit Groningen aangehouden '
Lees ook