Jonge onderzoekers winnen prijs met onderzoek naar krimp


Heerlen, 20091119 -- Onderzoekers Maja Rocak en Maurice Hermans hebben een prijs gewonnen in het kader van de 2nd Demography-Price van het Institut fr demografische Zukunftsfhigkeit. Deze internationale competitie, gericht op onderzoekers t/m 35 jaar, had als thema "Wie knnen Chancen fr junge Menschen in schrumpfenden Regionen aktiviert werden?".

Beiden onderzoekers zijn werkzaam voor het CESRT, lectoraat sociale integratie, aan de Hogeschool Zuyd en doen onderzoek naar de effecten van krimp in Nederland. De titel van hun inzending was "Zachte G: a modern approach towards building networks for young people in a shrinking region". Het centrale thema was het belang van talentontwikkeling en creatief ondernemerschap voor een krimpende regio als Limburg. Als casestudy werd gekozen voor Zachte G, virtueel platform voor creatief talent in het Zuiden.

Zachte G heeft een webcommunity van dik 350 leden bestaande uit kunstenaars, cultuurmakers en creatieve ondernemers. In het artikel wordt de relevantie beschreven van nieuwe creatieve netwerken, in het bijzonder voor een krimpende regio als Limburg. Een netwerk waarin het delen van kansen, initiatieven en talenten centraal staat. Maar ook een plek waarin discussie gevoerd wordt over een thema als krimp. Zodoende wil Zachte G een 'ander geluid' uit Limburg laten horen. Modern en eigentijds.

Onderzoekers uit 17 Europese landen vanuit diverse disciplines participeerden in de Demography-Price. De jury kende de inzending "Zachte G: a modern approach towards building networks for young people in a shrinking region" een "special price" toe omdat zij de inzending als "especially innovative" karakteriseerde. De prijs, een geldbedrag, mogen de onderzoekers begin Februari in ontvangst nemen op de ceremonie in Potsdam.

Meer informatie over de Demography-Price is te vinden via:
www.demografie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=33&Itemid=35
De prijswinnende inzendingen zullen op korte termijn via deze website te downloaden zijn.

cesrt.hszuyd.nl
www.zachteg.nl
www.demografie.org


Deel: ' Jonge onderzoekers winnen prijs met onderzoek naar krimp '
Lees ook