Gemeente Roermond

zondag 9 maart 2003
Jonge talenten exposeren tijdens Kunstroute
Op zondag 9 maart a.s. vindt er weer de Kunstroute plaats in de regio Midden-Limburg. Veel ateliers zijn voor bezichtiging geopend van 13.00 tot 17.00 uur. Het Stedelijk Museum Roermond richt speciaal voor die dag een expositie in met werk van jonge talenten uit Herten en Sint-Odiliënberg. De schilderijen zijn gemaakt tijdens een workshop, die de schilder Marcel van Hoef onlangs heeft gehouden in het museum.

Hoe kan een kip eruit zien?
Op donderdag 6 februari heeft Marcel van Hoef in het Stedelijk Museum Roermond een workshop gehouden voor leerlingen van het basisonderwijs. Anne-Claire Fleer, Armand Lahaye, Anine Ravee en Iris Sijmons van de St. Jozefschool te Herten en Jim van Heumen, Anne Maessen, Carolien Peeters en Floor van der Vliet van 't Kempke te Sint-Odiliënberg namen hieraan deel. Marcel gaf uitleg hoe je zelf verf kunt maken met pigmenten / kleurstoffen en met eigeel. Vervolgens gingen de leerlingen aan de slag om de verf te maken en daarmee een schilderij met als thema 'kip(penhok)'.

De verrassende resultaten van deze workshop kunt u uitsluitend op zondag 9 maart komen bezichtigen in het museum. Van iedere deelnemer is er een schilderij te zien.

Wat is er verder nog te zien?
Op 9 maart kunt u ook de exposities "Henry Luyten" (met o.a. het immense doek "De Werkstaking") en "Passages" (met werk van Marianne Aartsen) komen bezichtigen. De fascinerende meubels van Patrick Schols zijn er dan ook nog. Het werk van Pierre Cuypers heeft altijd een prominente plaats in het museum en is uiteraard bij deze gelegenheid te zien.

Zondag 30 maart 2003
Opening "Genius Loci" van Marcel van Hoef

Op zondag 30 maart a.s. opent wethouder Lodewijk Imkamp om 15.00 uur de expositie "Genius Loci". Deze eerste museale presentatie van Marcel van Hoef is een selectie uit de schilderijen die hij de afgelopen vijftien jaar heeft gemaakt. Ridsert Hoekstra, directeur van het Stedelijk Museum Roermond, geeft een toelichting op de tentoonstelling. Bij de expositie verschijnt een catalogus, waarin alle geëxposeerde werken (ca. 40) zijn afgebeeld.

Uitgebreidere informatie volgt hierna.

Bij de expositie verschijnt een 68 pagina's tellende catalogus in fullcolour. De catalogus biedt een ruime selectie van de schilderijen uit de periode 1988 - 2003. Het boek bevat teksten van Ridsert Hoekstra, kunsthistoricus Hans Koch en van Frans Jeursen, hoofdredacteur Art-nl. Werkfoto's en schetsen van de schilder én atelierfoto's plaatsen de schilderijen in hun context. Kunsthistoricus Hans Koch, die de kunstenaar al jaren volgt, vertelt uitgebreid over het oeuvre van Van Hoef, onder andere dit: "....een heldere stilte..., onverklaarbaar temidden van die coloristisch verfijnde kleurvlakken en serene vormen, het uitgebalanceerde lineaire spel dat de kunstenaar speelde. En dan: dat (waarschijnlijk) afwezige van elke directe dreiging. Tijd, dat wil zeggen Licht Schaduw en Titel: ze spelen de rol van een artistieke zonnewijzer in Van Hoefs werk." Hij is het eens met Marcel van Hoefs opvatting: "Exact dit moment maar dan voor eeuwig."

Het boek is verkrijgbaar voor EUR 20,00.

Deel: ' Jonge talenten exposeren tijdens Kunstroute in Roermond '
Lees ook