Jonge Utrechtenaers organiseren jaarlijkse BBQ


Kom aanstaande zaterdag een vorkje meeprikken tijdens de jaarlijkse JU BBQ

UTRECHT, 20150621 -- De Jonge Utrechtenaers organiseren op 27 juni 2015, aanstaande zaterdag, de jaarlijkse BBQ. Waar de voorafgaande jaren het traditie was om het aan het begin van het Midzomergrachtfestival te organiseren, is er voor deze editie gekozen om het te organiseren aan de vooravond van het grootste gayfeest van Utrecht, PANNDORA. Dit jaar vindt de BBQ plaats op het Domplein in de Utrechtse binnenstad.

Iedere jongere is welkom op dit evenement. “We gaan uitgebreid barbecueën en de drank is inclusief! Of je nou van vlees of vega houdt, de barbecue is door de goede sfeer voor iedereen een topevenement!” volgens Ard Bahlman, voorzitter van de Jonge Utrechtenaers.

De inmiddels legendarische Midzomergracht-barbecue is een prima manier om feestgangers te ontmoeten voor het PANNDORA-feest. Het PANNDORA-feest vindt later die avond plaats in het centrum van Utrecht, op liefst drie verschillende locaties. Dit feest wordt georganiseerd door Stichting PANN.

Of je nou van vlees, vis of vegetarisch houdt, voor iedereen is er keus genoeg. Geef dit aan als je jouw kaartje bestelt op de website. Voor een klein prijsje kun je onbeperkt eten én drinken.

Domplein

Het Domplein wordt beschouwd as één van de mooiste plekje uit de Utrechtse Binnenstad, en bevindt zich achter de Domtoren. Op dit plein (in de ruïnes van de Domkerk) werden in de 18e eeuw mensen betrapt op 'sodomie' oftewel homoseksualiteit. Dit leidde tot processen vanaf 1730/1731 waarbij velen schuldig werden bevonden en daarop ter dood werden gebracht . Deze 'sodomieten' werden ook wel Utrechtenaers genoemd. Utrechtenaer is dan ook een (oud)scheldwoord voor homo. Jonge Utrechtenaers draagt deze naam met trots, al helemaal op de 'geboortelocatie' van onze naam.

De Jonge Utrechtenaers is een open, straight-friendly LHBT-jongerengroep die Utrecht het nodige roze brengt met elke week wel een activiteit voor jongeren tussen de 16 en 30 jaar.

Meer informatie:

-       Wat:                Jonge Utrechtenears BBQ
-       Wanneer:        zaterdag 27 juni
-       Hoe laat:         vanaf 18:00
-       Waar:              Domplein, Utrecht

Kaarten:          https://www.ticketkantoor.nl/shop/BBQMZG


Deel: ' Jonge Utrechtenaers organiseren jaarlijkse BBQ '


Lees ook