Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 14-08-2001

Politieberichten districten Stad Utrecht, 09.30 uur
Jonge vrouw in kritieke toestand na aanrijding

UTRECHT - In de nacht van maandag op dinsdag werd omstreeks half één een jonge vrouw aangereden op de Joseph Haydnlaan. De vrouw reed op haar fiets toen zij op de kruising van de Joseph Haydnlaan met de Robert Schumannstraat werd aangereden door een auto. Hierbij raakte zij ernstig gewond, momenteel ligt zij in kritieke toestand in het ziekenhuis.
De identiteit van de vrouw is bij de politie niet bekend. Haar signalement luidt:

- Aziatisch uiterlijk;

- lang krullend, kroesend haar;

- ongeveer 20 24 jaar oud;

- bruine broek;

- beige laarzen;

- zwart topje;

- spijkerjasje.

De politie komt graag in contact met mensen die denken de vrouw te kennen. Zij kunnen reageren via telefoonnummer 0900-8844 en vragen naar politiebureau Marco Polo of Tolsteeg.
De politie onderzoekt de aanrijding.

Pizzakraam in brand

UTRECHT Een pizzakraam aan de Hollantlaan is maandagavond omstreeks kwart over elf volledig uitgebrand. De politie heeft de kraam weggesleept om te voorkomen dat deze verder zal worden vernield. De oorzaak van de brand wordt onderzocht.

Berover aangehouden

UTRECHT Een 37-jarige man uit Utrecht werd maandagmiddag om kwart over vier midden op de Beneluxlaan aangehouden na een korte achtervolging te voet.
In een supermarkt aan het Hammarskjoldhof had de man een personeelslid met een mes bedreigd. De ter plaatse gekomen agenten zagen de man, die aan het opgegeven signalement voldeed, in de bushalte op de hoek van de Beneluxlaan en de Van Heuven Goedhartlaan staan. Toen één van de agenten de man aansprak, ging hij er vandoor. Midden op de Beneluxlaan stopte de Utrechter en bedreigde één van de agenten met een mes. De agent trok zijn vuurwapen en dwong de verdachte zijn mes te laten vallen. Met behulp van meerdere collegas kon de man worden aangehouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau Marco Polo waar hij werd ingesloten.
Na zijn aanhouding kwamen er bij de politie drie aangiftes binnen van vrouwen die met hun rollator in het winkelcentrum liepen toen zij werden beroofd en bedreigd, vermoedelijk door dezelfde verdachte. De politie verwacht dat er meer personen zijn bedreigd en/of beroofd door de 37-jarige Utrechter. Zij worden verzocht hiervan aangifte te doen.

Doorrijden na aanrijding

UTRECHT - Op de Amerikalaan werd een 35-jarige vrouw met haar drie kinderen aangereden. De bestuurder was na de aanrijding doorgereden. De moeder stak met haar kroost over toen de man achteruit reed en daarbij de vrouw en de kinderwagen raakte. De andere twee kinderen werden niet geraakt. De moeder hield aan het ongeval diverse schaafwonden over, het kind in de kinderwagen had letsel aan het hoofd. De kinderwagen was dermate beschadigd dat deze niet meer gebruikt kan worden.
De politie van het district Marco Polo stelt een onderzoek in naar de identiteit van de bestuurder.

Joyrider aangehouden
UTRECHT Een 17-jarig meisje werd maandagmiddag rond één uur aangehouden op de Burgemeester Reigerstraat nadat zij in een auto de macht over het stuur had verloren.
Het Utrechtse meisje reed vanuit het Wilhelminapark in de richting van de Burgemeester Reigerstraat toen zij hier op de verkeerde weghelft belandde en vervolgens tegen een verkeerspaal en een gevel opbotste en uiteindelijk tegen een andere auto tot stilstand kwam. Twee toezichthouders waren ter plaatse en hielden zowel de joyrider als de 11-jarige inzittende aan en droegen deze over aan de politie. Het meisje verklaarde de auto te hebben geleend van een vriendin. Omdat zij minderjarig was, werden de ouders van het meisje gewaarschuwd.

Verkeerscontroles
UTRECHT Op de Weg der Verenigde Naties werd een snelheidscontrole gehouden. Van de 1840 autos die tussen half één en half vijf s middags passeerden, reden er 500 te hard. Eén automobilist wist zelfs de snelheid van 98 km/u te bereiken, terwijl er ter plaatse maximaal 50 km/u gereden mag worden.
Tussen zeven uur en negen uur s avonds werd een controle gehouden op de Eykmanlaan. Hier werden dertig processen-verbaal uitgedeeld. De hoogst gemeten snelheid hier was 95 km/u. Ook werden twee bestuurders bekeurd voor het niet dragen van hun autogordel. Op de Marnixlaan en de Floridadreef werd een algemene verkeerscontrole gehouden. Elf bestuurders werden aan de kant van de weg gezet en kregen processen-verbaal voor onder andere het gebruik van het verkeerde voorsorteervak en het verzuim om een gordel te dragen.

Politie aanwezig tijdens UIT-dagen
UTRECHT - De politie van het district Paardenveld (onder andere binnenstad) geeft tijdens de UIT-dagen acte de présence. In samenwerking met verschillende partners zoals de organisatiecommissie van de universiteit, de brandweer en de gemeente levert ook de politie haard bijdrage om de UIT-dagen vlot, gezellig en veilig te laten verlopen. Dit jaar is de politie echter ook op een andere manier aanwezig. Onder andere door preventieadviezen te geven over fietsdiefstal en nieuwe studenten kennis te laten maken met cameratoezicht.

Op woensdag 15 augustus geven agenten op de Uithof, op de parkeerplaats aan de Leuvenlaan, voorlichting over het project fietsdiefstal. Studenten kunnen informatie krijgen over uiteenlopende zaken zoals hoe zij hun fiets het best kunnen vastzetten en andere tips om fietsdiefstal te voorkomen. Bovendien is het mogelijk om fietsen te laten graveren (postcode en huisnummer). Graveren biedt de politie mogelijkheden om aangetroffen of van diefstal afkomstige fietsen terug te brengen naar de eigenaar.

Daarnaast geeft de politie informatie over cameratoezicht. Sinds februari j.l. wordt er in de binnenstad tijdens de stapavonden (donderdag, vrijdag en zaterdag) ook met cameras toezicht gehouden. De nieuwe studenten kunnen tijdens een demonstratie in een videowagen zien, hoe dit in zijn werk gaat: waar hangen de cameras, wie hebben toegang tot de opgeslagen beelden, hoe gaan politie en justitie met beelden om. Tevens raken zij op deze manier bekend met het optreden van de politie zoals Centrum Zorg Plus (extra voetsurveillance) dat tegelijkertijd met het cameratoezicht plaatsvindt. Daarbij werkt de politie pro-actief: mensen aanspreken op hun gedrag en proberen baldadigheid, dreigende ruzies, vechtpartijen etc te voorkomen en zo uitgaan in Utrecht gezellig te houden.

Deel: ' Jonge vrouw in kritieke toestand na aanrijding in Utrecht '




Lees ook