Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 24-07-2001

Politieberichten district Rijn & Venen, 10.10 uur
Zeer jeugdigen zijn de hort op

WOERDEN In het weekend van 21 en 22 juli zijn enkele zeer jeugdigen via het keukenraam de hort opgegaan.

Op maandag 23 juli werden politiemensen naar een woning aan de Seghersstraat gestuurd. De 38-jarige bewoonster had sinds kort de zorg over drie zeer jeugdigen. Zij was het weekend weg geweest en had het keukenraampje opengelaten. Toen zij op maandag thuis kwam, zag zij dat de drie waren verdwenen. Aanvankelijk ging zij er vanuit dat zij waren gestolen, maar gezien het feit dat er verder niets was weggenomen, dat er geen braaksporen waren en alleen een klein keukenraampje openstond waren zij kennelijk op eigen gelegenheid het raam uitgeklommen.

De drie voldoen aan het volgende signalement: Negen weken oud, klein van stuk, wit met spikkeltjes, natte neus en van het merk Poes. De eigenaresse wil graag met haar kroost verenigd worden.

Auto uit de bocht

MAARSSEN Op maandag 23 juli is een auto uit de bocht gevlogen. De bestuurder raakte gewond.

Rond acht uur in de ochtend reed een 21-jarige automobilist uit Maarssen over de Amsterdamse Slag, komende uit de richting van de Maarssenbroekse Slag, in de richting van de oprit van de A2 richting Amsterdam. Hij raakte in de bocht van de weg in de berm en botste daar tegen een boom. De man is per ambulance naar het UMC in Utrecht vervoerd. Daar bleek dat de man aangezichtsletsel, een longtrauma en een gebroken enkel bij het ongeval had opgelopen. Hij is in het ziekenhuis opgenomen.

Winkeldievegges aangehouden

WOERDEN Op maandag 23 juli zijn meerdere winkeldievegges aangehouden.

Rond half vier in de middag betrapte een medewerker van een winkel aan de Voorstraat twee vrouwen en een meisje bij het stelen van meerdere kledingstukken en een paar schoenen. De vrouwen en het meisje verlieten de winkel, maar konden door enige behulpzame klanten aan worden gehouden.

De vrouwen, 33 en 35 jaar oud en het 13-jarige meisje, allen uit Nieuwegein, werden door politiemensen naar het politiebureau overgebracht en bleken voor totaal f 800,- aan goederen te hebben weggenomen. Alle goederen gingen terug naar de winkel. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Hengel gestolen

MAARSSEN Op maandag 23 juli is een jongen van zijn hengel beroofd.

De 11-jarige jongen uit Maarssen was rond drie uur in de middag aan het vissen in de singel tussen het Reigerskamp en het Valkenkamp. Er kwam een jongen naast hem staan die zijn tas pakte, daar de visvergunning uithaalde, die doorscheurde en in het water gooide. Daarna wilde hij de hengel hebben. De 11-jarige weigerde dat, waarop de ander zijn hengelsteun in het water gooide. Toen hij die pakte gaf de verdachte hem een zet en pakte de hengel. Die wilde de jongen terugpakken, waarop de verdachte hem met de hengelsteun sloeg. De jongen liet de hengel los en de verdachte verdween met medeneming van de hengel.

Gedurende het voorgaande hadden drie jongens van 12 à 13 jaar oud toegekeken, maar geen hand uitgestoken. De verdachte fietste met deze drie jongens weg. De verdachte was een blanke jongen van ongeveer 13 jaar oud, hij had zeer blond kort stekelhaar en hij had korstjes op zijn voorhoofd.

Doe nuchter, rij alcoholvrij
ABCOUDE / LOENERSLOOT In het kader van de campagne `Doe nuchter, rij alcoholvrij` is op maandag 23 juli op meerdere locaties op alcohol gecontroleerd.

Bij een controle aan het begin van de avond op de Winkeldijk in Abcoude moesten tien bestuurders een blaastest afleggen. Een man, 53 jaar oud en afkomstig uit Amsterdam, werd aangehouden. Hij blies bij de ademanalyse op het politiebureau 395 ug/l (1,0 promille), twee keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 0,5 promille. Hij kreeg een boete van f 700,- en een rijverbod van drie uur.

Van kwart over negen tot kwart voor elf in de avond moesten 12 bestuurders op de Provinciale Weg N201 in Loenersloot een blaastest afleggen. Eén bestuurder bleek teveel te hebben gedronken. De man, 56 jaar oud en afkomstig uit Kortenhoef, werd aangehouden. Hij blies bij de ademanalyse 290 ug/l (0,80 promille). Hij kreeg een boete van f 410,- en een rijverbod van twee uur.

Met teveel op en negentig dagen tegoed
MAARSSEN In de nacht van maandag 23 op dinsdag 24 juli is een automobilist voor het rijden onder invloed aangehouden.

Rond twee uur controleerden politiemensen een automobilist op de Vogelweg. Hij rook naar de alcohol en moest een blaastest afleggen. De man, 40 jaar oud en afkomstig uit Utrecht, bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 695 ug/l (1,70 promille), meer dan drie keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 0,5 promille. Zijn rijbewijs bleek voor het eerder rijden onder invloed te zijn ingetrokken. Voorts moest de verdachte nog een straf van negentig dagen voor oplichting uitzitten. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij is ingesloten.

Deel: ' Jongen (11) in Maarssen beroofd van visvergunning en hengel '
Lees ook