Persberichten politie RivierenlandDonderdag, 16 augustus 2001* Dagoverzicht

Jongen na duik in ondiep water naar ziekenhuis LATHUM - Een zestienjarige jongen uit Velp is op 15 augustus rond 16.30 uur naar het Rijnstateziekenhuis in Arnhem overgebracht, toen hij een duik nam in de Rhederlaag bij Lathum. De jongen had zich kennelijk vergist in de diepte van het water, waardoor hij met nek- en rugletsel moest worden afgevoerd met de ambulance, begeleid door de politie. Doel van de escorte was om de ambulance met constante snelheid te laten rijden. De traumahelicopter was ter plaatse en de bemanning heeft geassisteerd bij het stabiliseren van het slachtoffer.
Met hoge snelheid door bebouwde kom
DUIVEN - De politie Rivierenland heeft op 15 augustus rond 20.15 uur het rijbewijs van een 52-jarige man uit Duiven ingevorderd, omdat deze met 106 kilometer over de Rijksweg in Duiven reed (waar 50 kilometer is toegestaan). Met het openbaar ministerie zal worden overlegd wat er verder gaat gebeuren. Doorrijden na aanrijding en met alcohol achter het stuur LATHUM - De politie Rivierenland heeft op 15 augustus rond 17.10 uur een achttienjarige jongen uit Doesburg aangehouden. Op de Marsweg vond een botsing plaats tussen de auto van de Doesburger en de geparkeerde auto van een 43-jarige man uit Arnhem. Onder de voorruit bevond zich een briefje waarop het kenteken van de auto van de Doesburger stond, die was weggereden. Korte tijd later werd de politie gebeld door de Doesburger, die zich op dat moment bevond op de Meentsestraat in Giesbeek. De politie kwam ter plaatse en hield de persoon aan; omdat hij was weggereden na een ongeval en wegens gebruik van alcohol: 1,7 promille. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van negen uur. Doorgereden na verkeersongeval; getuigen gezocht ELST - Op 15 augustus vond omstreeks 14.15 uur een verkeersongeval plaats op de Kerkstraat te Elst op het weggedeelte tussen de twee plassen van Rijkerswoerd.
Een 16-jarige bromfietsbestuurster uit Elst haalde een voor haar rijdende witte bestelbus in. Op het moment dat zij naast die bus reed, ging die auto ook naar links, kennelijk zonder enige aanleiding. Hierbij raakte de bus de bestuurster, waardoor zij ten val kwam. De bestuurder van de bus reed na de aanrijding door, richting Elst. De bestuurster raakte door dit ongeval gewond en moest zich onder doktersbehandeling stellen. De bromfiets raakte beschadigd. Omstanders die lagen te zonnen hebben haar geholpen. De politie verzoekt getuigen van het ongeval zich in verbinding te stellen met de politie Rivierenland te Elst. Toezicht op de Bijland
TOLKAMER - De politie heeft op 15 augustus tussen 13.30 uur en 15.30 uur de schippers van twee boten gewaarschuwd vanwege het onjuiste gebruik van de zogenaamde dodemansknop. Deze is bedoeld om de motor direct uit te schakelen, als de schipper plotseling onmachtig wordt om de boot te besturen.


* Politie zoekt getuigen van verkeersagressie De politie Rivierenland is op zoek naar getuigen van een mishandeling van een 33-jarige man uit Didam. De mishandeling vond plaats op 16 augustus rond 11.00 uur.
Het slachtoffer wachtte in zijn auto op de Bievankweg in Didam voor de gesloten spoorwegovergang. De persoon in de auto achter hem gebaarde daarop naar het slachtoffer dat deze opzij moest, omdat hij er langs wilde. Het slachtoffer zag echter geen kans om hier gehoor aan te geven, waarop de persoon uit de auto zou zijn gestapt en het slachtoffer een harde slag tegen het hoofd uitdeelde. Daarop reed deze persoon weg; het slachtoffer achtervolgde hem, maar door de ernst van de verwondingen moest hij dit opgeven.
Het slachtoffer is met een dubbele kaakbreuk overgebracht naar het Rijnstate-ziekenhuis in Arnhem.
De recherche onderzoekt de zaak en roept getuigen op zich te melden bij de politie.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Politie Rivierenland
Postbus 21, 6900 AA Zevenaar
Internet: Voorlichting@politieoverbetuwe.nl

Deel: ' Jongen (16) uit Velp in ziekenhuis na duik in ondiep water '
Lees ook