Nieuwsbericht

zondag, 30 maart 2003, 14.00 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Jongen bewusteloos geslagen
Alkmaar, vrijdag 28 maart 2003.
Een 19-jarige jongeman uit Sint Pancras is rond 01.00 uur op het Waagplein bewusteloos geslagen door een jongen met een beugelslot. Het slachtoffer en zijn twee vrienden waren eerder op de avond al lastig gevallen in een horecagelegenheid door, voor hen, een onbekend meisje en een paar jongens. De portier heeft het lastige stel toen buiten gezet. Bij het verlaten van de kroeg werd het drietal opgewacht door twee jongens. Niet alleen het slachtoffer werd geraakt , ook zijn vrienden liepen klappen op. Het bewusteloze slachtoffer is naar het MCA vervoerd, waar hij na anderhalf uur weer bij kwam. Hij heeft een fikse bloeduitstorting onder zijn linkeroog.

Vaartuig gestolen
Limmen, vrijdag 28 maart 2003.
Een aan de Laandervaart, aan de Oosterzijweg, afgemeerde motor-zeilboot is gestolen. De boot lag met een kettingslot aan de steiger vast. De boot is gestolen tussen donderdag 15.00 uur en vrijdag 15.30 uur. Het betreft een zes voets jol met een blauwe bovenkant en een witte onderkant. Verder zitten er vier bruine zitbanken in en is de boot 4 ½ meter lang.

Inbraak woning
Castricum, vrijdag 28 maart 2003.
In een woning aan de Prinses Marijkestraat is tussen 18.00 en 21.00 uur ingebroken. De inbreker heeft een keukenraam opengebroken en kon zo de woning binnen komen. De hele woning is doorzocht. Vooralsnog worden een Sony playstation en een paarskleurige gameboy advance gemist.

Bromfietser met slok op aangehouden
Castricum, zaterdag 29 maart 2003.
Een 18-jarige bromfietser uit Beverwijk is rond 02.00 uur aangehouden op de Beverwijkerstraatweg. Hij reed met hoge snelheid over de weg, droeg geen helm, negeerde een stopteken en reed er als een gek vandoor. Pas in het duingebied kwam hij tot stilstand na een val. Hij liep daarbij geen letsel op, de bromfiets was wel beschadigd. Hij blies op het bureau 460 ug/l, dat is ruim tweemaal de maximaal toegestane hoeveelheid alcohol. Hij heeft een paar processen-verbaal gekregen.

Drankrijder moet rijbewijs inleveren
Heiloo, zaterdag 29 maart 2003.
Tijdens een alcoholcontrole op de Kennemerstraatweg zijn drie drankrijders aangehouden. Een 49-jarige automobilist uit Heiloo is aangehouden omstreeks 02.00 uur. Hij blies 585 ug/l en kan daarom zijn rijbewijs inleveren. Vanaf 570 ug/l wordt het rijbewijs ingevorderd. Hij krijgt tevens een dagvaarding. Een 25-jarige autobestuurder uit Heiloo blies 375 ug/l. Hij krijgt een proces-verbaal. Ook een 32-jarige man uit Heiloo krijgt een proces-verbaal. Hij blies 420 ug/l (maximaal toegstaan is 220 ug/l).
Op zondag, rond 02.00 uur, is op de Zeeweg een 23-jarige man uit Egmond aan Zee aangehouden. Hij viel op door te hard te rijden. Bij staande houding bleek hij gedronken te hebben. Hij blies 515 ug/l. De man krijgt een proces-verbaal.

Man beroofd
Alkmaar, zaterdag 29 maart 2003.
Tussen 04.30 en 05.00 uur is een 20-jarige man uit Alkmaar beroofd van zijn geld. Hij liep over de Kwakelkade toen hij plotseling van achteren werd aangevallen door een man. Die maakte deel uit van een groep van drie mannen. Hij werd in een nekklem gehouden en moest zo via de Oosterwezenstraat naar zijn auto lopen die geparkeerd stond aan de Simpsonstraat. Daar is hij doorzocht op waardevolle spullen. Zijn mobiele telefoon en portemonnee werden hem afgepakt. Later vond hij de spullen terug, het geld was echter verdwenen.

Inbraak woning
Egmond-Binnen, zaterdag 29 maart 2003.
In een woning boven een winkel aan de Sint Adelbertusweg is rond 15.00 uur ingebroken. Met een afleidingsmanoeuvre wisten de daders de winkelmedewerkster af te leiden, zodat zij via de winkel door konden lopen naar de bovenwoning. Daar zijn diverse slaapkamers doorzocht en is een kluis met geld weggenomen.

Inbrekers aangehouden
Heerhugowaard, zondag 30 maart 2003.
Na een melding over een inbraak in een woning aan de Grotmolen rond 00.05 uur heeft de politie drie inbrekers bij hun werkzaamheden betrapt. Ze hadden al een raam geforceerd en een achterdeur van de woning. Twee van de inbrekers, een 21- en 15-jarige jongen uit Amsterdam, konden direct worden aangehouden. De derde wist te ontkomen, maar werd drie kwartier later aangehouden op het NS-station. Het betreft een 20-jarige man uit Amsterdam. Ze zijn allen ingesloten voor een nader onderzoek. De 21- en 20-jarige mannen zijn eerder in aanraking geweest met de politie.

Dronken bromfietser aangehouden
Heerhugowaard, zondag 30 maart 2003.
Bij een routinecontrole is een 18-jarige bromfietser uit Heerhugowaard op de Middenweg aangehouden rond 03.05 uur. Hij blies 670 ug/l, dat is ruim driemaal de waarde van wat maximaal is toegestaan. Hij krijgt een proces-verbaal.

NOORDKOP

Verkeerscontrole
Wieringerwerf, vrijdag 28 maart 2003.
Op de Terpweg is tussen 13.30 en 15.00 uur gecontroleerd op snelheid en het dragen van autogordels. Er zijn drie processen-verbaal uitgeschreven voor het overschrijden van de maximaal toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 68 km/u. Verder zijn er 9 processen-verbaal uitgedeeld voor het niet dragen van een autogordel.

Drankrijders aangehouden
Den Helder, zaterdag 29 maart 2003.
Een 39-jarige automobilist uit Den Helder is op de Fregatstraat aangehouden rond 01.20 uur. Hij bleek gedronken te hebben en blies op het politiebureau 430 ug/l (maximaal toegestaan is 220 ug/l). Hij krijgt een proces-verbaal.
Ook een 48-jarige autobestuurder uit Den Helder werd aangehouden. Dit gebeurde op de Slingerbeekstraat rond 04.10 uur. Hij blies 350 ug/l en krijgt daarvoor een proces-verbaal.
Den Helder, zondag 30 maart 2003.
Een 37-jarige man uit Den Helder is aangehouden op de Spuistraat rond 09.15 uur, na een melding van een oplettende weggebruiker. Die had de auto al enige tijd slingerend over de weg zien gaan, waarna de bestuurder de auto bij het inparkeren tegen een stenen PEN-huisje aanreed. De bestuurder blies 490 ug/l , dat is ruim tweemaal meer dan is toegestaan. Ook heeft de autobestuurder geen rijbewijs. Hij krijgt een proces-verbaal.

Amokmaker aangehouden
Schagen, zondag 30 maart 2003.
Rond 04.50 uur is een 18-jarige jongen uit 't Veld aangehouden in een horecagelegenheid aan de Loet. Hij had problemen veroorzaakt en werd daarom door de portier buiten gezet. Daarbij kwam de jongen in verzet en heeft de portier op het hoofd geslagen. Hij is meegenomen naar het politiebureau.

WESTFRIESLAND

Dronken bromfietser belandt in sloot
Hoorn, vrijdag 28 maart 2003.
Een 38-jarige bromfietser uit Zwaag is op de Holenweg rond 15.15 uur in een sloot beland. Hij reed de doodlopende straat in en wilde keren. Bij het achteruit rijden belandde hij echter in een sloot. Hij was behoorlijk onder invloed van alcohol. Hij blies 870 ug/l, dat is bijna viermaal de maximale toegestane waarde van 220 ug/l. Hij krijgt een proces-verbaal.

Jongen beroofd
Enkhuizen, zaterdag 29 maart 2003.
Een Duitse 20-jarige toerist is op de Kaasmarkt door twee mannen overvallen rond 03.25 uur. Hij werd van achteren aangevallen en is daarbij tegen het hoofd geslagen, waardoor hij op de grond viel. Vervolgens werden zijn portemonnee en mobiele telefoon uit zijn zakken gehaald. De daders renden daarna weg richting Drommedaris. Het slachtoffer heeft een aantal zwellingen in het gezicht opgelopen.

Inbraak woningen
Nibbixwoud, zaterdag 29 ,maart 2003.
Een bewoonster van een huis aan de Weidelaan hoorde omstreeks 20.45 uur een verdacht geluid in haar huis. Toen zij ging kijken trof zij een inbreker aan in de woonkamer. Beiden schrokken hevig en de inbreker maakte zich uit de voeten en verdween via de keuken naar buiten. De inbreker is het huis binnen gekomen door het forceren van een keukenraam. De inbreker heeft niets mee genomen. Een ander huis aan de Weidelaan is eveneens bezocht door een inbreker. Dat moet zijn gebeurd tussen 13.30 en 21.15 uur. De dader heeft een tuindeur geforceerd en kon zo de woning binnen gaan. Daarbij heeft hij een gouden trouwring en een gouden schakelketting weggenomen.

Drankrijder aangehouden na aanrijding
Bovenkarspel, zaterdag 29 maart 2003.
Een 27-jarige autobestuurder uit Andijk is aangehouden op de Drechterlandseweg omstreeks 22.30 uur, na een eenzijdig ongeval. De man was na het inhalen van een auto met zijn wagen in de berm terecht gekomen, verloor de macht over het stuur en belandde vervolgens in de sloot met zijn auto. Hij bleek een flinke slok op te hebben. Op het bureau blies hij 955 ug/l, dat is ruim viermaal de waarde van wat maximaal is toegestaan. Zijn rijbewijs wordt ingevorderd en hij kan een dagvaarding tegemoet zien.

Woninginbraken
Enkhuizen, zaterdag 29 maart 2003.
In een huis aan de Violenstraat is tussen 14.00 en 23.50 uur ingebroken. De dader heeft een achterdeur geforceerd om de woning binnen te dringen. Daarbij heeft de inbreker een mobiele telefoon, een zilveren doosje met lepels en een doos met sieraden meegenomen. Hoorn, zondag 30 maart 2003.
In een woning aan de Drieboomlaan is ingebroken. Bij thuiskomst troffen de bewoners de poortdeur van de tuin en de tuindeur van de woning open aan. Vooralsnog worden een laptop en een aantal tassen gemist.

Drankrijdster levert rijbewijs in
Enkhuizen, zondag 30 maart 2003.
Een 49-jarige automobiliste uit Enkhuizen is rond 05.10 uur aangehouden op de Kastanjelaan. Zij blies 795 ug/l, ruim drie en een half maal meer dan is toegestaan. Zij kan daarom haar rijbewijs inleveren. Ook krijgt ze een dagvaarding thuis.

Deel: ' Jongen bewusteloos geslagen in Alkmaar '
Lees ook