Politiebericht Friesland: Friesland 14-08-2001
Politieberichten van 13/8 (13.00 uur) t/m 14/8 (07.00 uur)

Joure: onder invloed
Maandag omstreeks 13.45 uur werd op de Sewei een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 22-jarige inwoner van Joure, droeg geen autogordel. Hiervoor kreeg de bestuurder een bekeuring. Bovendien bleek dat de man had gedronken. Aan het bureau blies hij 345 ug/l. Hij kreeg een rijverbod voor 2 uren. Voor het rijden onder invloed kreeg de bestuurder via Kort Om een boete van f 410.-

Leeuwarden: diefstal surfplanken
Van zondag op maandag werden vanaf een personenauto, die geparkeerd stond op de Dronrijperstraat twee surfplanken gestolen. De surfplanken lagen vastgebonden op de imperiaal van de auto. De eigenaar, een 30-jarige inwoner van Leeuwarden, heeft aangifte gedaan.

Vlieland: skelet gevonden
Maandag omstreeks 14.30 uur kwamen een vader en zoon, 51 en 12 jaar, uit Goutum aan het bureau met de overblijfselen van een skelet. De overblijfselen, een stuk schedel, een wervel en vier stukjes ribben, waren gevonden op de camping `Stortemelk` aan de Kampweg. Volgens de huisarts op het eiland betrof het hier botten van een mens. Wel is duidelijk dat het hier om `zeer oude botten` ging. De jongen had spelenderwijs de botten gevonden. Door de politie werd de vindplaats afgezet en werd een onderzoek ingesteld. Op de vindplaats werden de restanten van nog twee skeletten gevonden, waarmee het aantal op vier kwam. Hoelang de skeletten daar hebben gelegen, is nog niet duidelijk. Gezien de ligging en de staat waarin de skeletten werden aangetroffen, is het vermoeden gerechtvaardigd dat de stoffelijke resten hier zijn begraven. Hoever deze gebeurtenis terug gaat, zal in de loop van het onderzoek, dat vandaag wordt voorgezet, misschien duidelijk worden. De technische recherche is bij het onderzoek betrokken.

Leeuwarden: bedreiging
Maandag omstreeks 18.00 uur werd op de Willem Lodewijkstraat een 27-jarige inwoner van Leeuwarden aangetroffen, die kort daarvoor op de Oosterkade was bedreigd door een man met een pistool. Het slachtoffer wilde heroïne kopen van twee mannen. Hij ging met deze twee mannen mee naar de Oosterkade. Aldaar gaf hij f 250.- aan de mannen, die hem vertelden dat hij even moest wachten. Toen hij stond te wachten, kwam één van de mannen terug en zette hem een pistool op zijn hoofd en wilde hem van zijn portemonnee beroven. Dit lukte niet, waarna de man verdween in een aldaar gelegen woning. Het slachtoffer deed aangifte. In de woning werd een onderzoek ingesteld, waarbij het vuurwapen (een pistool) werd aangetroffen. De in de woning aanwezige man, een 34-jarige inwoner van Leeuwarden, werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. De verdachte werd ingesloten.

Frieschepalen: inbraak auto
Maandag tussen 06.15 en 17.30 uur werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de carpoolplaats aan de Scheiding. Het rechter voorportierraam werd ingeslagen. Uit de auto werden het frontje van de radio en een gsm weggenomen. De eigenaar, een 31-jarige inwoner van Heerenveen, heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: lastige man
Maandag omstreeks 20.45 uur kwam er een melding binnen dat een man zich vervelend zou gedragen op de Oldegalileen. Deze man, een 49-jarige inwoner van Leeuwarden, veroorzaakte overlast voor de buurtbewoners. Toen medewerkers van `De Terp`, die de man begeleiden hierin wilden bemiddelen, werd de man agressief. Hij probeerde een medewerker van de trap te duwen. Daarvoor waren er ook reeds moeilijkheden met de man geweest, die in eerste instantie werden gesust. De man werd door zijn begeleiders overmeesterd. Waarna de inmiddels ter plaatse gekomen politie de man aanhield. Hij werd overgebracht naar het bureau en is ingesloten.

Leeuwarden: diefstal fietsen
Maandag omstreeks 21.00 uur werden wij de winkel C1000 in het Westeinde twee fietsen gestolen. De fietsen waren eigendom van twee 17-kjarige inwoonsters van Leeuwarden, die aangifte hebben gedaan. Door getuigen werd gezien dat de gestolen fietsen naar een woning aan de Johan Winklerwei werden gebracht. In deze woning werd een onderzoek ingesteld en de gestolen fietsen werden op een slaapkamer aangetroffen. De verdachten, mannen 38, 45 en 28 jaar, allen uit Leeuwarden, werden aangehouden en overgebracht naar het bureau. Aan het bureau bleek dat de 38-jarige man niet betrokken was geweest bij de diefstal van de fietsen. Hij werd direct in vrijheid gesteld. In de woning aan de Johan Winklerwei werd op een slaapkamer ook nog een kleine hennepkwekerij aangetroffen. In totaal werden 13 planten met bijbehorende apparatuur in beslag genomen. De hennepkwekerij was van de oudste verdachte, die hierover zal worden gehoord. De beiden mannen, 28 en 45 jaar, zijn ingesloten.

Franeker: onder invloed
Dinsdag omstreeks 01.50 uur werd op de Hertog van Saxenlaan een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 25-jarige inwoner van Franeker, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 450 ug/l. Hij kreeg een rijverbod voor 4 uren.

Workum: vernieling
Dinsdag omstreeks 00.10 uur werd op de camping `It Soal` aan de Suderseleane een 16-jarige inwoner van Workum aangehouden. De jongeman had kort daarvoor in de wasgelegenheid van een aantal kranen (10) de draaiknoppen eraf getrokken. Dit was gezien door een aantal getuigen. De draaiknoppen werden weggegooid. De jongeman overgebracht naar het bureau en ingesloten. In de loop van vandaag zal hij worden gehoord.

Leeuwarden: ruzie
Maandag omstreeks 22.10 uur kwam er een melding binnen dat op het Van der Leckplein twee groepen elkaar te lijf gingen met stokken. Ter plaatse bleek dat een groep Antilianen en een groep Leeuwarders ruzie met elkaar hadden gekregen en dat over en weer klappen waren gevallen. De gemoederen gesust en de partijen ieder een kant opgestuurd. De ruzie was ontstaan tussen een meisje op een scooter, die door een inwoner van Leeuwarden was geslagen, waarna iedereen zich met de zaak ging bemoeien. Dinsdag omstreeks 01.30 uur dreigde de zaak weer te escaleren, ook nu werd het geheel weer gesust en daarna geen meldingen meer ontvangen. Er zijn geen aanhoudingen verricht.

Terschelling: valse naam
Dinsdag omstreeks 02.00 uur werd op de Willem Barentszkade een 17-jarige inwoner van Waarland bekeurd ter zake baldadigheid. De jongeman stond bij een vrachtwagen, waarvan hij de remmen trachtte te ontluchten. Bij zijn staandehouding gaf de jongen een valse naam op. Naast de bekeuring voor baldadigheid, kreeg hij ook één voor het opgeven van een valse naam.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272

Deel: ' Jongen vindt skelet op camping Vlieland '
Lees ook