Gemeente Voorschoten

Persberichten - Jongeren gaan de uitdaging aan
Uitgebracht op: maandag 10 juni 2002

Onderwerp : Jongeren gaan de Uitdaging aan.

Zaterdag 15 Juni 2002 gaat het project de "Uitdaging" om 13.00 uur van start! Diverse groepen jongeren gaan op verschillende plaatsen in de Leidse Regio een Uitdaging aan. Zo worden er in Leiden bijvoorbeeld fietsen uit de Oude Vest gevist en gewandeld met bejaarden.

In Voorschoten gaat een team van 14 jongeren onder leiding van het jongerenwerk hun Uitdaging aan. Zij gaan ten behoeve van de Bewoners Organisatie Vlietwijk het buurtkrantje 'De Vlietwijkkoerier' in elkaar zetten. Als dat krantje klaar is zullen de jongeren het die middag ook verspreiden onder de bewoners van Vlietwijk. Op zaterdag 15 juni verzamelt het team zich om 12.30 uur bij buurthuis Vlietwijk aan de Professor Lorentzlaan 2 te Voorschoten. Wethouder Carabain van welzijn overhandigt hen daar de Uitdaging en dan kunnen ze aan de slag.

Wanneer de Uitdaging is volbracht krijgen de jongeren een geldbedrag. Het team uit Voorschoten is nog aan het debatteren aan welk goed doel het een deel van het bedrag wil besteden. Van het bedrag wat ze zelf mogen besteden gaan de jongeren waarschijnlijk naar Six Flags Holland.

Aan het eind van deze dag worden alle jongeren naar Jeugddorp in Leiden gebracht waar ze een heerlijke barbecue krijgen en kunnen genieten van live-muziek.

Zie je zaterdag 15 Juni een groep jongeren hard werken, moedig ze aan, zij gaan de Uitdaging aan!! De Uitdaging is een project van de Leidse WelzijnsOrganisatie in samenwerking met de gemeenten Leiden, Zoeterwoude, Voorschoten, Leiderdorp, Oegstgeest en Alkemade.


- einde bericht -

Deel: ' Jongeren gaan de Uitdaging aan in Voorschoten '
Lees ook