KNMG

Jongeren positief over Netdokter

Netdokter, de gezondheidswebsite voor jongeren in de leeftijd van 12 tot 18 jaar, moet blijven bestaan. Dit bleek uit een opiniepeiling op de website waarop bijna 1000 jongeren hebben gereageerd. 76% van de jongeren vindt dat de Netdokter behouden moet blijven.

Bij deze opiniepeiling waren er veel meer meisjes (72%) dan jongens (28%) die antwoord gaven. De meeste jongeren zijn 13 t/m 16 jaar, de grootste groep is 14 jaar. De meeste volwassenen die de site bezochten, gaven aan in het onderwijs te zitten. Bijna 70% van de bezoekers vindt de informatie op de website goed en maar 2% geeft aan de informatie slecht te vinden. Tot slot vond 76% van de bezoekers dat Netdokter moest blijven bestaan ("Ja, zeker weten!"), 17% maakte het niet uit, slechts 4% adviseerde te stoppen.

Met gemiddeld 450 bezoekers en 15 vragen per dag is met de Netdokter een succesvol product ontwikkeld. Inmiddels zitten er al 2400 vragen in de database van de Netdokter. Veelgestelde vragen worden dagelijks verwerkt in de informatie op de website. Ook probeert de Netdokter in te spelen op de actualiteit zoals de meningokokken vaccinatie, veilig vrijen, zonnen en andere seizoensgebonden onderwerpen.

Initiatiefnemer van de Netdokter de KNMG is trots op deze resultaten. Voor een bijzonder eigenwijze en kritische leeftijdscategorie is dit een hele mooie score. Dit motiveert om in ieder geval de komende jaren met Netdokter verder te gaan en hopelijk uit te breiden! Aangezien het huidige project in mei 2003 afloopt, werkt de KNMG dan ook volop aan een vervolgplan.

Mede dankzij de sponsors: Agis Groep, VSB Fonds en het ministerie van VWS is de Netdokter tot stand gekomen. Voor de beantwoording van de vragen werkt de Netdokter samen met het Nationaal Instituut voor Gezondheidsbevordering en Ziektepreventie (NIGZ) en zes huisartsen.

www.netdokter.nl

Deel: ' Jongeren positief over Netdokter '
Lees ook