Ingezonden persbericht


Persbericht

Den Haag, 9 april 2010

Jongeren strijden om felbegeerde PPP Awards 2010

Op donderdag 8 april zijn de winnaars van de PPP Awards 2010, tijdens het gelijknamige evenement in Antropia te Driebergen, bekend gemaakt. Jongeren van scholen uit het hele land hebben zich ingezet voor hun eigen omgeving en presenteerden gisteren de verbeterplannen die zij hebben bedacht voor hun wijk.

Met het project `Welkom in onze duurzame wijk' laat Codename Future jongeren op een uitdagende en creatieve manier in hun wijk aan de slag gaan. Jongeren van scholen voor voortgezet onderwijs uit heel Nederland hebben het digitaal lesmateriaal doorlopen en zijn aan de hand hiervan de wijk in gegaan. Ze hebben foto's gemaakt van goede en minder goede plekken, hot- en notspots. Deze foto's hebben ze op een digitale kaart geplaatst. Voor de notspots hebben de leerlingen verbeterplannen bedacht. Hun route hebben ze gelopen met volwassen wijkbewoners. Tijdens deze wijkwandeling hebben ze ook hun verbeterplan besproken.

Twintig scholen werden uitgenodigd hun beste campagneteams af te vaardigen naar de finale in Driebergen waar ze streden om de felbegeerde PPP Awards die dit jaar voor het eerst werden uitgereikt.

Zo'n honderd scholieren presenteerden hun plannen aan een vakjury. Deze experts gaven de jongeren feedback en adviezen en bepaalden welke teams naar huis gingen met een Award. Na een optreden van de Gebroeders Fretz werden de Awards uitgereikt door juryvoorzitter Xander Beks (ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit). Vijf plannen zijn uiteindelijk beloond met een Award en een geldbedrag van 1.000,00 om het plan te realiseren.

Dit project werd mogelijk gemaakt door ondersteuning van de Subsidieregeling Maatschappelijke Organisaties en Milieu van het ministerie van VROM en wordt uitgevoerd door Codename Future. >>>

Deel: ' Jongeren strijden om felbegeerde PPP Awards 2010 '


Lees ook