Gemeente Voorburg-Leidschendam


Breakdancers en mannequins in de dop

Persbericht Leidschendam-Voorburg, 14 juni 2002
---

Jongeren vertonen kunsten in Amstelhoeve

Op zaterdag 22 juni laten leerlingen van de cursus breakdance en mannequin In de jeugdsociëteit Zloty in Leidschendam (Amstelhoeve, Fluitpolderplein 1a) zien wat ze hebben geleerd. De cursussen bestonden uit tien lessen en waren een initiatief van de welzijnswerkers van de gemeente Leidschendam-Voorburg, die meer gerichte activiteiten voor jongeren van 12 tot 16 jaar wil organiseren. De avond begint om 20.30 uur, de zaal is open vanaf 19.30 uur en de entree is gratis.

Breakdance
Breakdance is een intensieve manier van dansen die op het ogenblik (weer) erg populair is onder jongeren. Je moet er lenigheid, souplesse, en uithoudingsvermogen voor hebben. De cursus werd gegeven doorTerence van Hutten en David Schoch, twee professionele breakdancers die vaak demonstraties en lessen in het land verzorgen.

Mannequin
Tijdens de mannequincursus hebben de meisjes geleerd wat het is om zichzelf te presenteren in een modeshow. Een goede houding aannemen en zelfverzekerdheid uitstralen zijn de belangrijkste elementen van de cursus. Monique van Aken heeft de cursus verzorgd, zij is professioneel model en bekend van talrijke reclamecampagnes in landelijke bladen en op televisie.

Zoekwoorden:

Deel: ' Jongeren vertonen kunsten in Amstelhoeve '
Lees ook