Gemeente Haarlemmermeer* Persberichten


* 19 februari 1999

... jongeren waarnemers bij provinciale verkiezingen

Jongeren uit diverse landen maken op 2 en 3 maart 1999 in diverse plaatsen in Noord-Holland, waaronder Hoofddorp, video-opnamen ter gelegenheid van de verkiezingen voor de Provinciale Staten.

Video-teams van jongeren uit Marokko, Tunesië, Jordanië, Algerije, Oezbekistan, Georgië, Roemenië, Hongarije, Denemarken, Spanje en Slovenië, gaan op 2 maart 1999 vanaf 12.00 uur de straat op in diverse plaatsen in Noord-Holland om opnames te maken voor de verkiezingen van de Provinciale Staten.
Op woensdag 3 maart zijn zij als waarnemer in diverse steden en dorpen op verschillende stembureaus aanwezig om te ervaren hoe de democratie in Nederland werkt.
De waarnemers zijn hiervoor uitgenodigd door het Institute for International Migration Issues in Haarlem. Zij worden op 27 februari welkom geheten door de burgemeester van de gemeente Bergen (NH); zij nemen ook deel aan het trans-nationaal hockey toernooi AMHC in Alkmaar en bezoeken Nederlandse gezinnen om een indruk te krijgen van de Nederlandse samenleving.
De Commissaris van de Koningin in Noord-Holland, de heer Van Kemenade hen op woensdag 3 maart om 9.30 uur welkom in het Provinciehuis in Haarlem, waarna de videoteams in verschillende plaatsen aan het werk gaan.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: provinciale staten verkiezingsstuurgroep Institute IMI tel: 023- 5327620
fax: 023-5428370

Deel: ' Jongeren waarnemers bij provinciale verkiezingen '
Lees ook