Gemeente Rijswijk

Jongerengids Rijswijk valt in de smaak bij jongeren

Rijswijk, 25 juni 2002

Een enquête onder circa 300 Rijswijkse jongeren toont aan dat de Jongerengids van Rijswijk voorziet in een behoefte. De gids die in april van dit jaar verscheen, is per post toegestuurd aan alle Rijswijkse jongeren in de leeftijd van 12 tot en met 19. Via een bijgevoegd enquêteformulier is de jongeren gevraagd naar hun mening over de Jongerengids. In totaal hebben 291 jongeren het formulier ingevuld en naar de gemeente teruggestuurd.
In de gids is informatie te vinden over onderwerpen als: school, werken, wonen, sex, drugs, sport, vrijetijdsvoorzieningen etc. De gids is een uitgave van de gemeente Rijswijk. Bij het samenstellen van deze gids zijn de leden van de Rijswijkse Jongerenraad nadrukkelijk betrokken. De volgende editie van de Jongerengids gaat on-line. In de loop van dit jaar komt de informatie uit de gids op de website te staan.

Enquête-resultaten

Ruim 87 % van de respondenten vindt de informatie in de gids interessant. Het percentage jongeren dat over de vormgeving van de gids is te spreken komt uit op 84. Het gemiddelde (rapport)cijfer dat door de jongeren aan de gids wordt gegeven is een 7,7. Jongeren hebben ook aangegeven welke informatie ze in de gids hebben gemist. Zo missen zij informatie over uitgaansgelegenheden, bioscopen, dansscholen en winkelcentra.
Suggesties om de gids te verbeteren lopen uiteen van het toevoegen van kortingsbonnen en puzzels tot het opnemen van tips en reacties van jongeren.
Bij het opzetten van de on-line versie van de gids zullen deze suggesties worden verwerkt.

Onder de inzenders van de enquêteformulieren zijn vijf bioscoopbonnen verloot. De winnaars ontvangen op donderdag 27 juni aanstaande hun prijs uit handen van de wethouder voor onder meer Jongerenbeleid, de heer Erik Triemstra. De uitreiking vindt plaats om 17.00 uur in het gemeentehuis van Rijswijk.Afdeling Bestuursondersteuning en Communicatie. © 2002 Gemeente Rijswijk. Alle rechten voorbehouden.

Deel: ' Jongerengids Rijswijk valt in de smaak bij jongeren '
Lees ook