Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 27-08-2001 Politieberichten district Maastricht (H.P. 17.00 uur) Maandag 27 augustus 2001

Maastricht, straatroof mislukt:
Een 53 jarige inwoonster van Maastricht is zondagavond 26 augustus 2001 op de Carl Smulderssingel te Maastricht gewond geraakt bij een mislukte straatroof.
Het slachtoffer fietste zondag 26 augustus 2001 kort na 18.00 uur over de Carl Smulderssingel te Maastricht. Haar handtas had zij om het stuur van haar fiets bevestigd. Geheel onverwacht probeerde de duopassagier van een bromfiets in het voorbijrijden de handtas weg te grissen, maar omdat de hengsels van de tas rond het stuur vast zat lukte dit niet. Het slachtoffer kwam door de ruk aan de tas te vallen, waarbij zij letsel aan haar schouder opliep. Zij werd met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis te Maastricht waar zij werd onderzocht. Het slachtoffer bleek een zware kneuzing opgelopen te hebben aan haar schouder alsmede meerdere schaafwonden aan armen en benen.
De straatrovers gingen ertussen uit met lege handen en bleven onbekend. Van de poging tot straatroof is bij de politie aangifte gedaan.

Valkenburg, triest ongeval - jongetje overlijdt: Een 4 jarige jongetje woonachtig te De Lier is de voorbij nacht in het Academisch ziekenhuis te Maastricht overleden. Hij werd zaterdagmiddag 25 augustus 2001 bewusteloos uit een zwembassin van een camping gelegen aan de Cauberg te Valkenburg gehaald. Reanimatie en behandeling daarna in het AZM mochten niet meer baten. Zaterdagnamiddag omstreeks 16.50 uur werd een vier jarig jongetje bewusteloos aangetroffen in het water van een zwembassin van een camping aan de Cauberg te Valkenburg. Bezoekers van het zwembassin haalden het jongetje uit het water en reanimeerden het jongetje tot de komst van twee ambulances waarvan het verplegend personeel de beademing overnam. Het jongetje werd in kritieke toestand overgebracht naar het Academisch ziekenhuis te Maastricht waar hij werd opgenomen op de afdeling Intensieve zorg. In de nacht van zondag op maandag is het jongetje komen te overlijden.

De politie heeft na het bewusteloos aantreffen van het jongetje een onderzoek in gesteld. Het ongeluk gebeurde op de dag van vertrek naar huis. De ouders van het jongentje, die aan het pakken waren om huiswaarts te keren, oefenden met regelmaat toezicht uit op het jongetje die steeds aan het spelen was in een zwembassin waarin slechts weinig water aanwezig was (het ondiepe bassin). Een bezoeker trof het jongetje echter buiten bewustzijn aan in het water van het diepe bassin. Het ondiepe bassin waarin het jongetje steeds aan het spelen was, is fysiek afgescheiden van het diepe bassin. Het is tot nu toe onbekend hoe het jongetje, dat de zwemkunst niet machtig was, in het diepe bassin heeft kunnen komen. Mogelijk dat het met andere kinderen door het hek, de fysieke afscheiding, is meegelopen en in het diepere water is gegaan of geraakt.

Deel: ' Jongetje (4) overlijdt na ongeval in zwembad camping '
Lees ook