Vechten tegen windmolens

Persbericht

Vechten tegen windmolens

De moeizame missie van ambassadeur Haim Divon

‘Hoe verdedig je Israël in deze tijd in het huidige Nederland’, met die vraag als uitgangspunt volgde documentairemaakster Heleen Minderaa de Israëlische ambassadeur Haim Divon sinds de zomer van 2014. Op dat moment was Israël in zwaar conflict met Hamas in Gaza, de Nederlandse media overspoelden de kijker met afschuwelijke beelden van bloedige aanslagen en ontredderde Palestijnen en ook werden de beschietingen van Israëlische steden getoond. Europa veroordeelde de raketaanvallen op burgerdoelen in Gaza en ook de Nederlandse steun aan de Joodse staat daalde met de dag. In de Haagse schilderwijk werden antisemitische leuzen gescandeerd tijdens grimmige demonstraties; “Dood aan de Joden!”. Binnen de Nederlands Joodse Gemeenschap werd gesproken over hoe en wanneer het land te verlaten. Joodse instellingen werden extra beveiligd.

Binnen deze gepolariseerde arena is het de taak van ambassadeur Haim Divon om zijn Israël te dienen en te verdedigen. Geen gemakkelijke opdracht.

In de onthullende documentaire Vechten tegen windmolens krijgen we een interessante inkijk in de wereld van de Israelische diplomatie waarbinnen Divon op onvermoeibare wijze de belangen van zijn land probeert te behartigen. Een portret van een vastberaden ambassadeur tijdens zijn moeizame missie.

Vechten tegen windmolens, uitzending bij de Joodse Omroep op zondag 15 maart, 13:00 uur, NPO 2

Deel: ' Joodse Omroep vechten tegen windmolens '


Lees ook