REUMAFONDS

Joop Braakhekke kluts reumacollecte op gang

Amsterdam, 8 maart 2003

Joop Braakhekke klutst reumacollecte op gang
Tv-kok werkt mee aan collecteweek Reumafonds

Al klutsend zet Joop Braakhekke de collecteweek van het Reumafonds in gang. In de promotiecampagne die de collecte begeleidt, wordt er onder meer op gewezen dat veel reumapatiënten moeite hebben met de meest alledaagse handelingen. Waaronder lekker bezig zijn in de keuken.

Ik heb zelf geen reuma. Maar ik ken van dichtbij mensen die het wél hebben. Lekker te keer gaan in de keuken is dan vaak een van de dingen die erg lastig worden. Daarom heb ik meegewerkt aan een boekje met praktische tips en recepten voor mensen met reuma. Want koken moet fun zijn, ook met reuma, zegt Braakhekke.

Het boekje Slim en lekker is gratis te bestellen (verzendkosten E 2,00) via www.reumafonds.nl of door een briefkaartje te sturen naar Reumafonds, Antwoordnummer 45276, 1040 WD Amsterdam.

Met verschillende afbeeldingen, gegrepen uit het dagelijks leven, vraagt het Reumafonds aandacht voor reuma en de vergaande gevolgen van de ziekte op het leven van de patiënt. Want veel mensen realiseren zich niet hoe reuma iemands leven kan veranderen. De campagne is gekoppeld aan de landelijke collecteweek, die loopt van 9 t/m 15 maart.

De landelijke collecte, waarvoor 55.000 vrijwilligers op pad gaan, is een belangrijke bron van inkomsten voor het fonds. Van de opbrengst financiert het Reumafonds enerzijds wetenschappelijk onderzoek, anderzijds helpt het fonds mensen met reuma de ziekte beter draagbaar te maken door ondersteuning van patiëntenorganisaties, individuele financiële hulp en het vragen van maatschappelijke aandacht.

Zoekwoorden:

Deel: ' Joop Braakhekke kluts reumacollecte op gang '
Lees ook