Ingezonden persbericht

Joop van den Ende en Disney geven startschot repetities Aida

Afzender: VAN DEN ENDE THEATERPRODUCTIES
Rubriek: BIN
Prioriteit: 4
Datum en tijd: 19-08-2001 17:25


Morgenochtend, maandag 20 augustus, wordt het officiele startschot gegeven voor de repetities van Elton John en Tim Rice's Aida, de musical die Joop van den Ende Theaterproducties in samenwerking met Disney Theatrical Productions vanaf oktober aan het publiek presenteert. Op deze eerste repetitiedag zullen de voltallige cast en het internationale artistieke team elkaar voor het eerst ontmoeten. De repetitieperiode beslaat een periode van zes weken, tot de eerste try out op 3 oktober en de premiere op 21 oktober in het Fortis Circustheater in Scheveningen.

De hoofdrollen in de Nederlandse productie zijn weggelegd voor Chaira Borderslee (Aida), Antje Monteiro (Amneris) en Bastiaan Ragas (Radames). Op de castlijst staan verder namen van bekende acteurs als Frans van Deursen en Ben Cramer.

Ook voor de theatertak van het Disney concern is deze beginfase van de Nederlandse productie van groot belang, omdat het bedrijf de op Broadway uitermate succesvolle musical Aida nu voor het eerst naar Europa brengt. Hoog zijn de verwachtingen ten aanzien van de reacties, over enkele weken, van het Europese theaterpubliek waar de naam Aida - in tegenstelling tot in Amerika - al direct associaties oproept met Egypte, opera, slavernij en Verdi.

De dramatische driehoeksverhouding van de slavin Aida, de Egyptische legerkapitein Radames en farao-dochter Amneris, werd in 1871 door Verdi als opera vereeuwigd. Hij deed dit in opdracht van de kalief van Egypte voor de officiele opening van het Suezkanaal. Ruim een jaar geleden, op 23 maart 2000, ging de musical Aida in het New Yorkse Palace Theatre in premiere. Na het succes van The Lion King hadden Elton John en Tim Rice opnieuw voor de muziek en liedteksten getekend. De keuze voor een geheel eigen, krachtige pop-rockversie van Aida kwam van Elton John die de wens had om voor het eerst muziek rechtstreeks voor het toneel te schrijven omdat hij, volgens eigen zeggen, iets riskants wilde doen.

Aida werd op Broadway bekroond met vier Tony Awards en staat sinds de premiere steevast in de top drie van meest succesvolle lopende musicalproducties in New York.

VOOR MEER INFORMATIE: https://www.musicals.nl
Joop van den Ende Theaterproducties B.V., Public Relations & Voorlichting,
Suzan Bloemscheer, (020) 3052 289.
E-mail: suzan.bloemscheer@stageholding.nl

Deel: ' Joop van den Ende en Disney geven startschot repetities Aida '
Lees ook