Ministerie van Economische Zaken


https://www.minez.nl

MINEZ Min. Jorritsma met handelsmissie vrouwelijke onderners

Ministerie van Economische Zaken
Berichtnaam: Persbericht
Nummer: 119
Datum: 30-08-2001

MINISTER JORRITSMA MET HANDELSMISSIE VROUWELIJKE ONDERNEMERS NAAR

BERLIJN

Minister Annemarie Jorritsma van Economische Zaken zal van 10 tot en met 12 september met een handelsmissie van vrouwelijke ondernemers Berlijn bezoeken. Het is de eerste handelsmissie die het ministerie van Economische Zaken speciaal voor vrouwelijke ondernemers organiseert. Doel van de handelsmissie is het intensiveren van de economische betrekkingen tussen Nederland en Duitsland, maar ook het bekend maken van exportactiviteiten van het ministerie van Economische Zaken bij vrouwelijke ondernemers. Jorritsma hoopt dat in de toekomst vrouwelijke ondernemers vaker meegaan met handelsmissies. Er gaan 40 vrouwelijke ondernemers mee naar Berlijn; leider van de bedrijvenmissie is Sybilla Dekker, algemeen directeur van het Algemene Werkgeversvereniging Nederland.
Vooraf is door middel van een steekproef onder vrouwelijke ondernemers gepeild op welke regio de handelsmissie zich zou moeten richten. Hieruit kwam een aantal voorkeuren naar voren, waaronder Duitsland. Gekozen is voor Duitsland omdat het onze grootste handelspartner en exportmarkt is, en omdat het een belangrijke springplank voor andere exportmarkten in Midden- en Oost-Europa is. Om de sterke positie op de Duitse markt te behouden, onderhoudt Nederland intensieve politiek-economische betrekkingen met Duitsland. Ook Jorritsma onderhoudt regelmatige contacten met haar Duitse collega's. Tijdens deze missie zal zij naar verwachting een gesprek hebben met onder meer minister van Economische Zaken Werner Müller.
De handelsmissie zal zoals gebruikelijk matchmaking voor de bedrijven, een seminar, ronde tafel bijeenkomsten en een trade dinner omvatten.

Noot van de redactie: inlichtingen bij Paula de Jonge, tel: (070) 379 75 52

30 aug 01 16:55

Deel: ' Jorritsma met handelsmissie vrouwelijke ondernemers '
Lees ook