jos verstappen

8
februari
2000

jos als snelste over het circuit van barcelona.

het bleek vandaag een nuttige dag voor zowel het team als voor jos verstappen. nadat vanochtend nog het aantal ronden beperkt was gebleven kon jos vanmiddag regelmatig de baan op en werden er in totaal zo'n 40 ronden gereden. het team heeft vandaag voornamelijk gewerkt aan de afstelling van de auto. hoewel slechts vier coureurs in actie kwamen was de snelste tijd van jos weer een mooie opsteker voor het gehele team. met een tijd van 1:21.90 bleef hij alexander wurz (1:22.27) en jarno trulli (1:22.78) voor. ook heinz harald frentzen reed enkele ronden in de nieuwe jordan echter daartussen zat geen geklokte tijd.

"Ik ben zeer tevreden na vandaag. We hebben veel rondjes kunnen rijden en veel progressie geboekt. De auto blijft goed aanvoelen maar we zijn er nog niet, de auto is voor verbetering vatbaar en met de nieuwe onderdelen die er nog aankomen moeten we nog zeker een stukje sneller kunnen, er zit zeker nog veel potentie in de auto. In ieder geval ben ik zeer blij met de vooruitgang die we momenteel boeken en ik kijk nu al uit naar de dag van morgen" aldus een goed gehumeurde Jos Verstappen vanuit Barcelona waar hij ook de komende twee dagen nog zal testen.

Ook de fabriek van Arrows is druk doende. Terwijl het testteam zijn werk op het circuit verzet worden in de fabriek veel nieuwe onderdelen gefabriceerd die vervolgens naar Barcelona worden overgevlogen om aldaar op de auto uit te proberen. Ook voor morgen worden diverse nieuwe onderdelen op het circuit verwacht. Inmiddels zijn op Barcelona ook de trucks van Prost en McLaren gearriveerd dus hoogstwaarschijnlijk is het morgen een stukje drukker op de baan.

8 Een korte tussenstand vanuit Barcelona Februari
2000 We hadden zojuist nog even kort contact met het circuit en het blijkt wederom de goede kant op te gaan. De afstelling van de auto gaat voorspoedig waarbij de resultaten direct zichtbaar zijn in de tijdwaarneming. Tot op dit moment heeft Jos zijn snelste rondje gereden in 1:21.9 tegen Alexander Wurz in 1:22.3 en Jarno Trulli in 1:22.9. Het testwerk is nog niet afgelopen dus de tijden zijn nog niet definitief. Wel ziet het er naar uit dat de meeste teams hun auto's in de pitbox houden en wachten tot morgen voordat ze het asfalt kiezen. In ieder geval is ook het team van Prost morgen van de partij.

8
Februari
2000
Op zoek naar de juiste afstelling

Vanochtend is Jos weer de baan opgegaan voor zijn 3-daagse test. Waar vorige week nog de nadruk lag op kennismaking met de auto concentreert het team zich momenteel op de afstelling van de auto. Een goed teken aangezien er vaak veel tijd in gaat zitten voordat een coureur zich naar omstandigheden comfortabel voelt in de auto. Hoewel er veel teams aanwezig zijn in Barcelona was het vanochtend verre van druk op de baan. Alexander Wurz (Benetton) was de snelste in een tijd van 1:23.0 gevolgd door Jos in 1:23.6 en Jarno Trulli (Jordan) in 1:23.8. Jos reed twee sessies van ieder vier ronden. Ook de samenwerking met de monteurs van supertec neemt de nodige tijd in beslag. Hoewel het team van Arrows wel de montage van de motor in de auto uitvoert blijft het sleutelen aan de motor zelf voorbehouden aan de mensen van supertec, maar ook die samenwerking verloopt naar zeggen van Jos voorspoedig

Echt snelle tijden zijn er nog niet gerealiseerd maar daar staan dan ook een beperkt aantal ronden tegenover: "Het team werkt heel hard en hoewel je nog geen snelle rondetijden ziet ben ik toch tevreden over de progressie. Veranderingen aan de auto zijn duidelijk merkbaar en ik heb het gevoeld dat de auto goed af te stellen is. Ik blijf ook steeds weer verbaasd over het vermogen van de motor, die voelt echt super sterk aan" aldus Jos vanuit Barcelona tijdens de lunch break.

Dat Arrows de voorbereidingen op het nieuwe seizoen zeer serieus neemt bleek vanochtend weer toen bekend werd dat de totale test met 1 dag verlengd is. Pedro de la Rosa zal naast vrijdag en zaterdag ook zondag achter het stuur kruipen van de A21 zodat beide coureurs deze week evenveel dagen rijden. Vanmiddag komt Jos wederom in actie met waarschijnlijk meer coureurs van de diverse teams op de baan.

©1995-2000 Jos Verstappen Info Page at www.verstappen.nl. All Rights Reserved

Deel: ' Jos Verstappen als snelste over circuit van Barcelona '
Lees ook