Jos Verstappen Info Page

Grand Prix van Duitsland - preview

(23 juli 2001) De twaalfde race van dit seizoen wordt verreden op Hockenheim. Dit circuit werd ooit gebouwd als testcircuit voor Mercedes en staat jaarlijks sinds 1986 op de Grand Prix kalender, maar was daarvoor afwisselend met de Nürburgring gastheer van de Grand Prix. De race werd beroemd door de supporters die zichzelf enthousiast uitdosten en met vlaggen, toeters en firecrackers een zinderende atmosfeer weten te creëren tijdens het raceweekend. De ring van Hockenheim is een van de langste en zwaarste circuits op de race kalender. De rechte stukken gaan tot diep in het bos en de auto's halen zo'n 340 km/h voordat ze voor de chicanes moeten afremmen. Berucht als 'car breaker' zorgt de track ervoor dat vooral de remmen en banden in hoog tempo uitgeput raken. Om de correcte set-up te vinden is altijd lastig, omdat je op de rechte stukken weinig downforce wilt, maar in de stadion sectie is het ook zaak om snel door de korte bochten te komen.
De race van vorig jaar was bemoedigend voor het Arrows team. Na een start van de vijfde en elfde plaats op de grid, lieten beide Arrows coureurs mooie dingen zien tijdens de race. Jos bevond zich in de zevende positie en vocht voor de zesde, maar remde te laat en zag zijn gevecht om punten onbeloond door een slip in de grindbak. Pedro finishte op de zesde plaats en haalde het vierde punt van dat seizoen binnen. Dit jaar hoopt Arrows op een goede race en werkt hard om het beste uit de auto te halen.
Jos Verstappen kijkt uit naar de race in Duitsland waar veel Nederlandse fans komen kijken. "De Hockenheimring is een heel snel, weinig downforce circuit met veel lange bochten. Deze opzet is geschikt voor onze auto, maar ik weet niet precies waar we zullen staan vrijdag. Ik hoop natuurlijk op een goed weekend. Hockenheim is ook een Circuit dicht bij Nederland, dus ik kan wel een groot aantal fans verwachten. Het zou leuk zijn als we ze juist hier waar voor hun geld kunnen geven."

©2001 www.verstappen.nl, all rights reserved

Zoekwoorden:

Deel: ' Jos Verstappen kijkt uit naar Grand Prix van Duitsland '
Lees ook