Jos Verstappen Info Page


Eerste pole voor Alonso

(22 maart 2003) De twintigjarige Fernando Alonso staat morgen voor het eerst in zijn, nog jonge, F1 carriere op pole position. De verbazing was niet alleen van zijn gezicht af te lezen, want naast hem op de startgrid staat zijn teammaat Jarno Trulli. Voorlopig heeft Renault de Ferrari's terug verwezen naar het tweede plan, want Michael Schumacher staat met een derde tijd op de tweede startrij, naast David Coulthard van McLaren. Vijfde werd Rubens Barrichello en Nick Heidfeld wist namens Sauber beslag te leggen op een keurige zesde plek.

Fernando Alonso start morgen voor het eerst vanaf pole position

Jos Verstappen start morgen vanaf plek achttien, vlak voor teamgenoot Justin Wilson en Ralph Firman van Jordan. Jos klaagde met name over overstuur omdat de achterkant veelvuldig weggleed bij het insturen. Het probleem met de grip is er dit weekend dus niet uit te krijgen, iets dat met name te wijten is aan de banden. In de eerste sector kan Jos met een 25.2 zich nog prima meten met een groot deel van het veld, maar in het bochtige tweede deel begint de achterstand op te lopen. Daar verspeelt hij zelfs bijna zijn voorsprong op Justin Wilson. Uiteindelijk blijft hij zijn teamgenoot voor, die naast Ralph Firman op de laatste startrij staat. De Jordan coureur maakt teveel fouten in de laatste sector en heeft daaraan zijn langzaamste tijd te danken.

Jarno Trulli start als tweede: een volledige eerste startrij voor Renault

Beide Renaults dus verrassend op de eerste startrij morgen. Dat kan met de strategie te maken hebben (lichter?), maar voorlopig mag het Franse team de pole koesteren. De reglementswijzgingen van de FIA lijken zijn vruchten af te werpen. Zure vruchten, voor Williams in elk geval. Daar waar Juan Pablo Montoya in Melbourne nog een derde kwalificatietijd wist weg te slepen eindigt hij vandaag slechts op de achtste plek. Zijn teammaat Ralf Schumacher presteert in de nieuwe opzet ronduit teleurstellend. In Melbourne wist de Duitser zich ternauwernood in de top tien te kwalificeren, vandaag komt hij niet verder dan plaats zeventien en is met de Williams-BMW slechts 1,7 seconde sneller dan de Minardi van Jos Verstappen. We kunnen de zaak ook omdraaien: wordt het gat tussen Minardi en de rest van het veld wat kleiner?


1 Fernando Alonso 1:37.044
2 Jarno Trulli 1:37.217
3 Michael Schumacher 1:37.393
4 David Coulthard 1:37.454
5 Rubens Barrichello 1:37.579
6 Nick Heidfeld 1:37.766
18 Jos Verstappen 1:40.417

©2003 www.verstappen.nl, all rights reserved

Zoekwoorden:

Deel: ' Jos Verstappen start op plek 18 '
Lees ook