Jos Verstappen Info Page

Dutchtone Jos Verstappen Prijsvraag

Jos: "zwaar weekend voor de boeg"

(26 juli 2001) Vanochtend hadden we Jos Verstappen aan de (mobiele) telefoon, terwijl hij onderweg was naar Hockenheim als bijrijder van Raymond Vermeulen. Ze hadden misschien beter van stoel kunnen wisselen want op het moment dat we Jos spraken probeerde Raymond buiten de auto nog koortsachtig onder de boete uit te komen die hij opgelegd kreeg van de Duitse politie. Tevergeefs, na zijn portomonaie te hebben leeggeschud en een kortlopende lening te hebben afgesloten bij Jos, kon hij de boete betalen. "Een oponthoud van een halfuur", aldus een zuchtende Jos. "De volgende keer ga ik wel met de step, dan ben ik er eerder."

Hoogste tijd voor serieuze zaken; hoe ziet Jos de vooruitzichten voor de race in Hockenheim? "Het gaat een moeilijk en zwaar weekend worden. We hebben niet getest op Monza, een circuit dat een prima voorloper is op Hockenheim. We zullen dus hard moeten werken tijdens de vrije trainingen. We komen op de rechte stukken gewoon topsnelheid tekort. En ook qua accelleratie leggen we het af, het duurt dus lang voordat je eindelijk je topsnelheid te pakken hebt."

Zijn er verder nog modificaties doorgevoerd op de auto? "Dat wel, maar niet voor Hockenheim", aldus Jos. "Er zijn weer wat wijzigingen met betrekking tot de voorvleugel (meer downforce, red.) en de voorwielophanging, maar de voordelen daarvan ondervinden we pas in Hongarije."

En, kijk eens naast je, hoe is het met Raymond? Lacht-ie al weer? "Ja", zegt Jos, "als een boer die kiespijn heeft."

©2001 www.verstappen.nl, all rights reserved

Zoekwoorden:

Deel: ' Jos Verstappen verwacht zwaar weekend '
Lees ook