Joseph & James maakt kunstfotografie toegankelijk voor breed publiek


ART photography in limited edition in hartje Amsterdam

AMSTERDAM, 20170815 -- Vorige week opende tegenover het Anne Frank Huis in Amsterdam de eerste fotogalerie van Joseph & James: ART photography in limited edition. Joseph & James wil de kunstfotografie toegankelijker maken voor een breder publiek door de oplage van de foto te verhogen en hiermee de prijs te verlagen. Joseph & James opent met het werk van 15 fotografen.

Babylon aan het IJ‘Wij willen kunstfotografie graag toegankelijker maken voor een groter publiek,’ zegt eigenaresse Mare Bohlander, die tevens eigenaresse is van ART District. ‘Dat doen we door de oplage van de foto’s te verhogen en hiermee de prijs te verlagen. De foto’s zijn natuurlijk wel netjes genummerd en gesigneerd door de fotograaf.’ De prijzen varieren van 75 tot 2400 euro.

Joseph & James introduceert jonge en gevestigde fotografen. In de collectie onder meer werk van Jeroen Luijt, die een ode brengt aan de meesters uit de gouden eeuw met zijn gefotografeerde stillevens, en Ewout Huibers, bekend van het koffietafelboek ‘Amsterdam a metropolitan village’. Zijn toren van Babylon aan het IJ is een opeenstapeling van Amsterdamse gebouwen die hij één voor één zorgvuldig heeft gefotografeerd.

De naam Joseph & James is een eerbetoon aan twee belangrijke personen in de geschiedenis van de fotografie: Joseph Nicéphore Niépce maakte de eerste foto ooit: ‘Uitzicht vanuit het raam in Le Gras’. De Schotse wetenschapper James Clerk Maxwell maakte de eerste kleurenfoto.

De galerie in Amsterdam zit recht tegenover het Anne Frank huis op Bloemgracht 2

Alle foto’s zijn tevens online te bestellen: www.josephandjames.com


Foto voorkant galerie Joseph&James

Interieur fotogalerie Joseph&James

Interieur fotogalerie Joseph&James

Deel: ' Joseph & James maakt kunstfotografie toegankelijk voor breed publiek '
Lees ook