JOSTRA AG

Jostra AG neemt Deense specialist in kinderhartchirurgie over

Het Duitse Jostra AG neemt Deense specialist in kinderhartchirurgie over

Hirrlingen/Kopenhagen, 11 september 2001 - Jostra AG, de vooraanstaande Duitse fabrikant van medische apparatuur voor hartchirurgie, gevestigd in de Duitse deelstaat Baden-Württemberg, heeft de Deense marktleider POLYSTAN A/S overgenomen. Het bedrijf zal in de Jostra Group worden geïntegreerd en zal zijn activiteiten onder de naam POLYSTAN A/S verder zetten.

POLYSTAN is een gevestigde fabrikant van medische apparatuur voor zowel volwassenen- als kinderhartchirurgie, en is één van de wereldleiders op het vlak van kindergeneeskunde. POLYSTAN heeft 130 werknemers en een omzet van meer dan 15 miljoen EUR. De producten van POLYSTAN, die worden ontwikkeld en vervaardigd in Vaerloese bij Kopenhagen, omvatten oxygenatoren (kunstlongen), katheters en canules, hart-longmachines en biologische prothesen, naast gespecialiseerde bewakings- en controleapparatuur. POLYSTAN werd in 1958 opgericht. Vandaag worden de producten van het bedrijf uitgevoerd naar meer dan 70 landen en over de hele wereld gebruikt in vele grote ziekenhuizen en klinieken die hartoperaties uitvoeren bij volwassenen en kinderen.

'Met de volledige overname van POLYSTAN hebben wij onze productenportefeuille uitgebreid en zullen wij onze klanten in de toekomst kwaliteitsproducten op alle vlakken kunnen bieden, voor de behandeling van zowel volwassenen als kinderen. Nu wij als leverancier alle gebieden bestrijken, zijn wij in meer dan 100 landen vertegenwoordigd en hebben wij onze internationale positie effectief versterkt', aldus Christian Palme, de CEO van Jostra.

Jostra is een leidinggevende fabrikant van wegwerpmateriaal en apparatuur voor hartchirurgie. Na de overname van POLYSTAN verwacht Jostra een omzet van zo'n 150 miljoen EUR en zal het over de hele wereld meer dan 1.000 medewerkers tellen. Pas in juli vorig jaar heeft JOSTRA nog voor opschudding in de sector gezorgd. Toen ging het bedrijf uit Baden-Württemberg immers shoppen in de VS en nam het de voormalige productafdeling van Baxter, Bentley Cardio-Pulmonary, over van Edwards Lifesciences, gevestigd in Irvine/Californië. Bentley, dat nu Jostra Bentley Corp. heet, is één van de belangrijkste leveranciers van producten voor hartchirurgie aan ziekenhuizen en klinieken in de VS.
Jostra AG werd in december 1982 opgericht door Lars Sunnanväder, de huidige Voorzitter van de Raad van Commissarissen. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Hirrlingen, bij Tübingen, in het zuid-westen van Duitsland. Jostra heeft ook productievestigingen in Lund (Zweden) en in Puerto Rico. Daarnaast zijn er buitenlandse dochterondernemingen in Zweden, Frankrijk, Italië, Japan, Spanje, de VS en China, en verkoopkantoren in Noorwegen, Nederland en het Verenigd Koninkrijk. Jostra levert zijn producten aan meer dan 100 landen. De productportefeuille omvat hart-longmachines, oxygenatoren (kunstlong), katheters en canules, alsmede implantaten. Vandaag is Jostra één van 's werelds belangrijkste fabrikanten van wegwerpmateriaal en hart-longmachines voor openhartoperaties.

Het bedrijf POLYSTAN AS werd opgericht in 1958. Het is gevestigd in Vaerlose, een stad bij Kopenhagen. POLYSTAN heeft meer dan 130 werknemers en verkoopt zijn producten in meer dan 70 landen. POLYSTAN heeft zijn eigen dochterondernemingen in België, Nederland en het Verenigd Koninkrijk en is een belangrijke fabrikant van medische producten voor de kinderchirurgie. Op het gebied van kinderhartchirurgie zijn de oxygenatoren 'SAFE MICRO' en 'SAFE MINI' bijzonder bekend.

Contactpersoon
De heer Stefan B. Beerhalter, Tel. +49 (7478) 921-256, Fax +49 (7478) 921-400
stefan.beerhalter@jostra.net

11 sep 01 12:44

Zoekwoorden:

Deel: ' Jostra AG neemt Deense specialist kinderhartchirurgie over '
Lees ook