Ingezonden persbericht


JOVD stelt nieuw politiek programma vast op congres in Almelo

Diepemaat neemt afscheid als Landelijk Voorzitter

Den Haag, 12 november 2009 - De JOVD houdt zaterdag 21 en zondag 22 november haar halfjaarlijks congres. Het congres vindt plaats in het Theaterhotel te Almelo. Tijdens het congres wordt een nieuw politiek kernpuntenprogramma vastgesteld, waarmee de JOVD tijdens de aankomende verkiezingen de politieke strijd aangaat. Landelijk Voorzitter Jeroen Diepemaat draagt na twee jaar voorzitterschap de hamer over aan zijn opvolger. Het thema 'populisme' staat centraal tijdens dit congres.

Het congres zal worden geopend door Joris Voorhoeve, voormalig partijleider van de VVD en momenteel lid van de Raad van State en hoogleraar Internationale Veiligheidsstudies aan de Nederlandse Defensie Academie. Op zondagmiddag sluit PvdA-prominent Willem Vermeend, oud-minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, het congres af.

Op zaterdagavond kiezen de leden van de JOVD een volledig nieuw Hoofdbestuur. Voorzitter Jeroen Diepemaat neemt dan afscheid. Hij was sinds mei 2007 hoofdbestuurslid, eerst een half jaar Algemeen Secretaris en vervolgens twee jaar Landelijk Voorzitter. "Ik heb twee jaar met heel veel plezier de JOVD mogen leiden. Dat was een ervaring die ik voor geen goud had willen missen. Na het congres ga ik mij weer storten op mijn studie bestuurskunde en ga ik campagne voeren als VVD-kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen in Enschede," aldus Diepemaat. Op zaterdagavond zal Diepemaat samen met Twents VVD-kamerlid Han ten Broeke een duo-speech geven. Hierin gaan zij in op de politieke uitdagingen voor de toekomst en de rol van populisme hierin. Ook de overige zittende leden van het Hoofdbestuur nemen afscheid.

Ook stellen de leden van de JOVD een nieuw Politiek Kernpunten Programma vast. Dit programma bevat de politieke standpunten en visies van de JOVD en wordt eens in de vier jaar vernieuwd. Landelijk Voorzitter Diepemaat: "Met dit programma mengen wij ons in de strijd rondom de gemeentelijke en landelijke verkiezingen de komende jaren. De Nederlandse politiek kan wel eens wat frisse ideeën gebruiken en daar zullen wij in ons nieuwe programma mee komen."

Verder vinden er tijdens het congres debatten plaats over onder andere de kredietcrisis, marktwerking in de zorg en de toekomst van de vakbonden. Hierbij zullen sprekers als Paul de Krom (Tweede Kamerlid VVD), Simon Rozendaal (columnist Elsevier), Ed Sinke (voormalig adviseur Rita Verdonk), Mat Herben (voormalig partijleider LPF), Anja Timmer (Tweede Kamerlid PvdA), Paul Ulenbelt (Tweede Kamerlid SP) en Hero Brinkman (Tweede Kamerlid PVV).

*** Voor meer informatie ***

Het congres vindt plaats op zaterdag 21 en zondag 22 november in het Theaterhotel Almelo, aan het Schouwburgplein 1. Het programma begint op zaterdag om 11.00 uur en eindigt op zondag om 16.00 uur. In de bijlage vindt u het volledig programma. Als u aanwezig wilt zijn kunt u zich per email of telefoon aanmelden bij Jeroen Diepemaat via jeroen.diepemaat@jovd.nl

Deel: ' JOVD stelt nieuw politiek programma vast op congres in Almelo '
Lees ook