Joy of Matcha komt naar Nederland


OPGLABBEEK, 20170330 -- Joy of Matcha, de Belgische specialist in Matcha thee, werd pas in november 2016 opgericht. Van in het begin kende het bedrijf een sterke groei. Zo sterk zelfs, dat er al snel naar nieuwe landen werd uitgekeken. Daarom zijn de producten van Joy of Matcha vanaf dit jaar ook te koop in Nederland.

Joy of Matcha komt naar NederlandOver Joy of Matcha

Eind november 2016 zag Joy of Matcha het levenslicht. Het doel van deze onderneming was simpel: de Belg laten kennismaken met Matcha thee. Via hun webshop verkopen ze deze supergezonde thee, alsook trendy accessoires waaronder bamboe kloppers en traditionele theekommen. Deze producten zijn ook te vinden in de bepaalde biowinkels, wellness instituten en yogastudio’s. Daarnaast zijn er verschillende diëtisten die Matcha thee aanprijzen.

Maak kennis met Matcha thee

Matcha thee wordt al duizenden jaren door boeddhistische monniken gedronken. Deze theesoort biedt immers allerlei gezondheidsvoordelen:
  • Zorgt voor meer energie en bestrijdt vermoeidheid, tot 5u lang.
  • 137 keer meer antioxidanten dan groene thee.
  • Aanzienlijke hoeveelheden calcium, kalium, vitamine A en C, ijzer en eiwitten die het immuunsysteem versterken.
  • Bevat L-Theanine, dat je geheugen en concentratie verhoogt.
  • De thee stimuleert het metabolisme.
  • Rijk aan chlorofyl, een stof die je lichaam ontgift.
Kortom: Matcha thee geeft jouw immuunsysteem een boost, bestrijdt vermoeidheid, helpt bij het ontgiften van het lichaam en versterkt je concentratievermogen.

Kwaliteit

Bij Joy of Matcha staat kwaliteit centraal. Daarom wordt er enorm veel aandacht gespendeerd aan de productie en het transport.

De thee van Joy of Matcha komt van kleine boerderijen hoog in de bergen van Japan. De plantages zijn vrij van pesticiden en bevinden zich ver weg van industriezones.

De productie gebeurt nog steeds artisanaal. De Matcha bladeren worden langzaam fijngemalen op eeuwenoude stenen. Het malen van één potje Matcha thee neemt bijna 1 uur in beslag!

Bovendien kiest Joy of Matcha voor luchttransport. Op deze manier is de thee op enkele dagen op haar bestemming. Dat is veel sneller dan het traditionele zeetransport, dat tot wel 60 dagen kan duren.

Lancering in Nederland

In België is er steeds meer aandacht voor gezonde voeding. Volgens Joy of Matcha is dat ook in Nederland het geval. Daarom worden begin 2017 de deuren naar Nederland geopend. De verkoop verloopt in een eerste fase via www.joyofmatcha.com en bol.com, maar zal later ook bij lokale speciaalzaken plaatsvinden. 


Deel: ' Joy of Matcha komt naar Nederland '
Lees ook