Korps: Groningen, plaats: Diverse 31-07-2001
Politiebericht Groningen
Dinsdag 31 juli 2001

Dagelijkse berichten

Groningen: gewonde bij ongeval
Bij een verkeersongeval op de Laan Corpus den Hoorn in Groningen is maandagmorgen een 53-jarige inwoonster van Groningen gewond geraakt. De vrouw reed in haar auto in de richting van de Paterswoldseweg. Voor de verkeerslichtinstallatie van de kruising met de Paterswoldseweg stonden inmiddels een aantal autos voor het rode verkeerslicht te wachten. Door onbekende oorzaak merkte de vrouw de stilstaande autos te laat op. Zonder te remmen botste ze op de laatste auto van het rijtje. Die auto, bestuurd door een 51-jarige vrouw uit Groningen, botste tegen de voor haar stilstaande automobilist uit Groningen die vervolgens op de auto van een 82-jarige man uit Haren reed. De veroorzaakster van het ongeval liep hoofd en borstletsel op en is naar een ziekenhuis gebracht. Omdat de vrouw alcohol had gedronken is van haar, ter vaststelling van het alcoholpromillage, in het ziekenhuis een bloedproef genomen. Haar auto raakte zwaar beschadigd en is door een bergingsbedrijf afgevoerd. Ook de auto van de 51-jarige automobiliste is door een berger weggesleept.

Groningen: kopstoot
Een 22-jarige man uit Groningen die maandagnacht met twee vrienden in de binnenstad van Groningen op stap was kreeg zonder enige aanleiding een kopstoot van een bezoeker van een café aan de Grote Markt in de Stad. Hij liep letsel op aan het gezicht en ging met zijn vrienden het café uit. Buiten spraken ze surveillerende politiemensen aan die in het café op zoek gingen naar de dader. Die werd gevonden en aangehouden. De man bekende en werd naar het politiebureau gebracht. Hij is ingesloten. De politie onderzoekt de mishandeling.

Groningen: bedreiging
Op het Kooijkerplein in Groningen heeft de politie maandagavond een 40-jarige man uit Groningen aangehouden. De man zat in een taxi waarin hij was gestapt nadat hij in de Oude Ebbingestraat in Groningen een 35-jarige medewerker van een beveiligingsbedrijf met een mes had bedreigd. De beveiliger, die in het verleden ook tijdens zijn werkzaamheden met de verdachte van doen had gehad, belde de politie en gaf het signalement van de man en de taxi door. Op basis van die gegevens kon de taxi worden getraceerd en de verdachte aangehouden. Die is naar het bureau gebracht en ingesloten voor nader onderzoek en verhoor. Bij de aanhouding bleek de verdachte inderdaad in het bezit te zijn van een mes. Dat is door de politie in beslag genomen.

Groningen: fietsendief ingesloten
Agenten van de Spoorwegpolitie betrapten maandagavond een 38-jarige man uit Groningen op heterdaad bij het stelen van een fiets in de fietsenstalling van het Hoofdsstation in Groningen. De man was met een kniptang bezig een kabelslot van een fiets te vernielen. Hij bleek bij de aanhouding in het bezit te zijn van een gebruikerhoeveelheid heroïne De man werd naar het politiebureau gebracht waar bleek dat hij ook vier weken gevangenisstraf moest ondergaan. Na verhoor over de fietsendiefstal is hij overgedragen aan de parketpolitie en ingesloten.

Groningen: gestolen brommer
Een 28-jarige man uit Groningen trof maandagavond in de Munnekeholm in Groningen zijn vorige week gestolen bromfiets aan. De brommer was in het bezit van een hem onbekende man. De eigenaar waarschuwde de politie die brommer en bestuurder meenam naar het bureau. Daar bleek dat de bestuurder, een 41-jarige man uit de Stad, de bromfiets had geleend van een kennis. De man is daarop vrijgelaten. De politie heeft de brommer vastgehouden. Er wordt een nader onderzoek ingesteld.

Appingedam: auto in de sloot
Maandagmiddag belandde een 39-jarige automobilist uit Garrelsweer met zijn auto in een sloot langs de Provinciale Weg N360 bij Appingedam. Een 37-jarige man uit het Belgische Lebbeke reed met zijn trekker-opleggercombinatie in de richting van Ten Boer. Op het moment dat de bestuurder van de trekker een uit tegenovergestelde richting komende vrachtwagencombinatie passeerde, blokkeerden de remmen van zijn oplegger. Hierdoor kwam de man uit Lebbeke op de linkerweghelft terecht en raakte met de linker zijkant de linkerzijkant van de passerende vrachtauto. De man uit Garrelsweer, die achter de trekker in de richting van Appingedam reed, week uit om een aanrijding met de twee vrachtwagens te voorkomen. Hij kwam hierdoor in de sloot terecht. Zijn auto raakte aan de rechterkant beschadigd en had waterschade. De 37-jarige Belgische vrachtwagenchauffeur is met glassplinters in zijn arm naar de huisarts gebracht. De voertuigen zijn weggesleept. Het verkeer is enige tijd omgeleid geweest via de Oude Rijksweg tussen Eekwerderdraai en Tjamsweer.

Muntendam: man aangehouden
De politie heeft maandagavond een 28-jarige man uit Muntendam aangehouden in de Burgemeester R.J. Griezenstraat in zijn woonplaats. De man veroorzaakte geluidsoverlast die door buurtbewoners bij de politie werd gemeld. Omdat de overlastveroorzaker er van uit ging dat zijn buurman de politie had gebeld ging hij verhaal halen. Daarbij ontstond onenigheid waarbij de verdachte diverse bedreigingen uitte. De verdachte is ingesloten.

Stadskanaal: joyrider aangehouden
Een 20-jarige inwoner uit Musselkanaal is maandagnacht aan de Industriestraat in Stadskanaal aangehouden nadat hij met een auto tegen een boom was gereden. De man schrok tijdens het rijden van halverwege de Industriestraat geplaatste schrikhekken. Hij probeerde erbij langs te rijden maar zijna auto ging daarbij glijden. De man probeerde te remmen, maar trapte het gas in waarna hij tegen een boom botste. Nadat de politie ter plaatse was, verklaarde een omstander uit Musselkanaal dat de auto van zijn vader was en dat de verdachte de auto zonder toestemming had meegenomen. Die is vervolgens aangehouden. Op het politiebureau bleek dat de man geen rijbewijs had. Hij bekende joyriding. Na verhoor is de man vrijgelaten.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844. (30 ct/min)

Deel: ' Joyrider zonder rijbewijs aangehouden in Stadskanaal '
Lees ook