Jubileumexpositie 50 jaar Anthon Hoornweg


Jubileumexpositie bronzen beelden Anthon Hoornweg in Artipico Art Gallery Schiedam. VOLUNT IN VESTIGIIS ROMANORUM IMPERATORUM. In het voetspoor van de Romeinse keizer.

SCHIEDAM, 20150609 -- Anthon Hoornweg exposeert zijn nieuwste serie Ruïnes. Het nieuwe werk bestaat uit opgebouwde onderdelen van brons die herinneren aan ruïnes uit het Romeinse Rijk onder de keizers. Alle beelden zijn unieke exemplaren.

Anthon Hoornweg is geboren en getogen in Hoogvliet (1948) en is al decennia een gerenommeerd kunstenaar. De kunstenaar volgde zijn opleiding aan de Academie van Beeldende Kunsten te Rotterdam in de discipline Beeldhouwen van 1965 tot 1970. In deze tijd was hij tevens leerling op het atelier van zijn leermeester de beeldhouwer Ru de Gier.

Anthon kwam reeds op 17 jarige leeftijd in aanraking met het zelf gieten van brons. De Gier was één van de eersten die als beeldhouwer het zelf gieten van brons ter hand nam. Na zijn studietijd nam Anthon één van de ateliers van De Gier over en niet veel later begon hij zijn eigen gieterij.

De nieuwe serie Ruïnes bestaat uit 15 bronsplastieken die aansluiten op zijn eerdere werk dat uitdrukking geeft aan het begrip vergankelijkheid zoals onder andere in zijn bekende mummiebeelden en fossielen.

Het brons wordt voornamelijk gegoten in RG-10 het beste gietbrons. (89 koper/ 10 tin)

Op de maand af is het in juni 2015 vijftig jaar geleden dat Anthon Hoornweg begon met het vervaardigen van bronzen beelden. Een jubileum die wij graag met u vieren.

U bent van harte welkom op deze jubileumexpositie. De beelden kunt u reeds vanaf donderdag 11 juni in Artipico Art Gallery bezichtigen.

De expositie loopt tot en met 26 juli 2015. Openingstijden: woensdag tot en met zondag van 12.00 tot 17.30 uur. Tevens op afspraak.

Meer informatie over data en tijden: www.artipico.com en www.facebook.com/artipico

Opening zondag 14 juni 2015 van 14.00 tot 21.00 uur. Anthon Hoornweg is aanwezig om kunstliefhebbers te woord te staan.


Deel: ' Jubileumexpositie 50 jaar Anthon Hoornweg '
Lees ook