Ministerie van Defensie

Claudia Zwiers

Judoka Claudia Zwiers grijpt net naast eremetaal

27-07-2001

Wachtmeester 1 Claudia Zwiers van de Koninklijke Marechaussee is er bij de wereldkampioenschappen judo in München nèt niet in geslaagd een medaille te veroveren. In de gewichtsklasse tot 78 kilo wist de medewerkster van de Marechaussee (district Schiphol) een eervolle vijfde plaats te bereiken.

In de Beierse hoofdstad won Zwiers in de tweede ronde van de Roemeense Roe. In de kwartfinale bleek de Japanse Anno - de latere wereldkampioene - te sterk voor de 27-jarige wachtmeester 1. De herkansing bood haar echter mogelijkheden om alsnog eremetaal te veroveren. Via overwinningen op Dashdulam (Mon) en San Miguel (Spa) behield ze kans op een bronzen medaille. Europees kampioen Lebrun maakte echter met een houdgreep een einde aan de illusies van de Haarlemse Marechaussee, die daarmee op de eervolle 5e plaats eindigde. Tegenover verslaggevers constateerde ze 'Ik kon er net niet aan komen en dan houdt het op'.

Afgezien van Zwiers komen in München ook de luchtmachtjudoka's Deborah Gravenstijn en Mark Huizinga in actie. Ook Daniëlle Vriesema die eerstdaags aantreedt bij de landmacht, komt in de Beierse hoofdstad op de tatami. (Archieffoto Hennie Keeris)

Zoekwoorden:

Deel: ' Judoka Claudia Zwiers grijpt net naast eremetaal '
Lees ook