Jos Verstappen Info Page

Juiste afstelling de basis voor komend weekeinde

(13 juli 2001) Zojuist hadden we nog even contact met Jos op het circuit. Hij klonk erg opgewekt er was erg tevreden nadat een prima afstelling was gevonden: We maken van tevoren een planning voor vandaag en die hebben we goed doorlopen. We hebben veel kunnen rijden (41 ronden red.) en hebben nu een goede setup te gevonden waarmee we dit weekeinde verder kunnen. Daarnaast moet je de vrijdag gebruiken om de juiste bandenkeuze te maken en dat is allemaal prima gelukt. Aan de andere kant moet je altijd voorzichtig zijn op Silverstone, zeker dit weekeinde want het weer kan alle kanten opgaan. Zo heb je 20 graden in de zon, en zo rijd je midden in een plens bui.

Jos is echter niet vies van een beetje regen en wat dat betreft kan het geluk morgen wel eens aan zijn kant staan: Vanmiddag begon het aan het einde plots te regenen. Ik was toen net binnen en ben niet meer naar buiten gegaan. De tijd was toch te kort om nog iets te proberen. Morgen heb ik twee autos tot mijn beschikking waarbij we de een op droog en de andere op nat kunnen afstellen. Van mij mag het morgen tijdens de kwalificatie gaan regenen, ik ben er klaar voor. De weersvoorspellingen voorspellen in ieder geval een grotere kans op regen.

De baan had vandaag weinig grip waardoor veel coureurs nogal eens in de fout gingen: De baan was erg glad. Nu is het meestal zo dat op de eerste dag nog het nodige rubber op de baan gelegd moet worden, maar met name door de regen van de afgelopen dagen was al het rubber verdwenen. We moesten daardoor de rembalans iets aanpassen, maar dat kan morgen weer totaal anders zijn.

Jos heeft in het verleden veel getest op Silverstone en kent de baan erg goed: Ik vind het een prettige baan. Het is een circuit waar alles in zit: rechte stukken, langzame bochten, snelle bochten, plekken waar je je tegenstander kunt uitremmen. In ieder geval is een goede afstelling van de auto erg belangrijk, maar daar hebben we vandaag dan ook een goede basis voor gelegd, ja ik ben wel tevreden.

Zoals we eerder meldden zijn er de nodige sponsorverplichtingen voor de beide rijders: Vanavond staat een bijeenkomst van Orange op het programma waar we naar een school gaan om natuurlijk handtekeningen uit te delen en waarschijnlijk staat er nog een potje voetbal op het programma.

Ook naar de fans heeft Jos via het Internet zijn verplichtingen middels de vragen die door de leden van de fanclub op de fanzone aan hem gesteld worden, hoewel verplichtingen? Ik vind het beantwoorden van de vragen erg leuk. Als dat zo doorgaat moet ik oppassen dat ik niet te vaak achter de computer zit, De afgelopen twee weken waren vrij rustig dus kon ik regelmatig achter de computer kruipen. Het leuke is juist dat je ziet wat er bij de fans leeft. Er worden veel vragen gesteld over de motor van komend jaar, maar daar moeten ze nog even geduld mee hebben. Voor de Grand Prix van Duitsland wordt dat waarschijnlijk bekend gemaakt dus nog even geduld. Ze vragen ook regelmatig wanneer er weer een fanclubdag komt, maar ik weet dat de fanclub haar best doet om er dit keer een bijzondere dag van te maken en dat kost wat tijd, maar de fanclub is er zeker mee bezig aldus Jos vanuit Engeland waar op de achtergrond een Asiatech motor aan de tand werd gevoeld.

©2001 www.verstappen.nl, all rights reserved

Deel: ' Juiste afstelling bij Verstappen basis voor aanstaande race '
Lees ook