Nieuws Item: Jumping Amsterdam live op televisie in 47 landen

Datum: 28-04-1999


Jumping Amsterdam, het grootste jaarlijks terugkerende sportevenement in de hoofdstad (1998: 67.000 bezoekers) zal dit jaar in 47 landen live op televisie te zien zijn. © Horses of the Dutch Op dinsdag 27 april zetten Jumping Amsterdam-voorzitter Kees de Ruiter en Eurosport Benelux-directeur Alexandra Woltjer daarvoor hun handtekening onder het contract, dat regelt dat het vooraanstaande Nederlandse paardensportevenement aan 80 miljoen huishoudens in heel Europa wordt aangeboden.

Door Eurosport zal vanaf Jumping Amsterdam gedurende drie dagen drie uur live uitzendingen worden verzorgd. Samen met de wereldbeker-concoursen in Londen, Parijs, Berlijn en Moskou vormt Jumping Amsterdam voor Eurosport één van de topsportevenementen, waarvan aanzienlijk uitgebreider verslag wordt gedaan dan van de overige grote indoor concoursen in Europa. Behalve de FEI-wereldbekerwedstrijd springen zullen alle hoofdrubrieken op de televisie worden gebracht. Dat betekent voor Jumping Amsterdam ook de Grand Prix, het jachtspringen, en de internationale hengstencompetitie. Deze competitie, waarvoor dit jaar voor het eerst een kwalificatie wordt verreden in Amsterdam is onderdeel van het Wereldkampioenschap Sires of the World met de finale in Bordeaux.

4,7 miljoen huiskamers

Eurosport stelt een extra prijs ter beschikking (de Eurosport Lalique Trophy, die bestaat uit een kristallen kunstwerk en een geldprijs) voor de beste ruiter van elk van de vijf genoemde concoursen. In Nederland komt Eurosport, dat in 1989 de eerste pan-Europese zender was en in 1999 nog steeds de grootste in Europa is, in 4,7 miljoen huiskamers binnen. Hoewel Eurosport door de Amsterdamse kabelmaatschappij A2000 niet wordt verspreid, zal Jumping Amsterdam- in overleg met Eurosport- naar alle waarschijnlijkheid toch in Amsterdam en wijde omgeving via de lokale zender op de televisie kunnen worden gevolgd. Met AT5 is Jumping Amsterdam in de laatste fase van onderhandeling hierover.

Eurosport zal zich overigens niet beperken tot de uitgebreide verslaglegging van de concoursen van de vijf Europese hoofdsteden, maar is bovendien voornemens minstens 15 van de FEI-wereldbekerwedstrijden voor springruiters van de West- en Midden- Europese league live uit te zenden. In de onderhandelingen daarover met de internationale ruitersportorganisatie FEI werd afgelopen weekend in Göteborg consensus bereikt. De Jumping Committee van de FEI zal daar binnenkort haar definitieve goedkeuring aan verlenen, zo wordt verwacht.

Copyright © 1998 Horses of the Dutch

Deel: ' Jumping Amsterdam dit jaar live op televisie in 47 landen '
Lees ook