KNHS Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie---

Jürgen Koschel legt functie bondscoach dressuur neer

19-6-2002

De heer Jürgen Koschel heeft de KNHS meegedeeld zijn functie als bondscoach met onmiddellijke ingang neer te leggen. Als reden hiervoor heeft hij zijn gezondheid aangegeven. Het Federatiebestuur heeft gemeend de genomen beslissing te moeten respecteren.

De heer Koschel trad in januari 1997 als bondscoach in dienst van de NHS en kan terugzien op een geslaagde periode waarin de nationale dressuurteams bij de senioren, young riders en junioren zeer succesvol waren. De Olympische gouden en zilveren medailles tijdens Sydney 2002 vormden daarbij het hoogtepunt.

Het Federatiebestuur heeft KNHS-directeur George de Jong en de voorzitter van de Topsport Commissie Dressuur Rob Emmerik de opdracht gegeven om gedurende de periode tot en met de Wereldruiterspelen te Jerez de la Frontera (september 2002) oplossingen aan te reiken om te voorzien in de ontstane vacature.

De inmiddels door het Federatiebestuur geaccordeerde oplossingen luiden als volgt.

Seniorenteam:

De begeleiding van en de selectie voor het seniorenteam zijn in handen gelegd van de heer G. Fouarge, internationaal jurylid. De heer Fouarge zal tijdens de Wereldruiterspelen tevens optreden als chef déquipe.

Young Riders- en Juniorenteam:

Het internationale jurylid J. Peeters zal de begeleiding van en de selectie van het Young Riders- en Juniorenteam op zich nemen. Voorts zal hij in samenwerking met chef déquipe mw. M. de Bel de teams begeleiden tijdens de Europese Kampioenschappen.

Inmiddels zijn eveneens de eerste stappen gezet om in de ontstane vacature na de Wereldruiterspelen te voorzien.

Bron: KNHS / Andries van den Berg

Zoekwoorden:

Deel: ' Jürgen Koschel legt functie bondscoach dressuur neer '
Lees ook