Jury kiest journalist voor de vrede 2014 uit korte lijst


Prijsuitreiking 22 november in Groningen, op 25e verjaardag van kinderrechtenverdrag

LEIDEN, 20141116 -- Op de korte lijst staan Jan Eikelboom, Leoni van Nierop en Bram Vermeulen. De beslissing van de jury en het juryrapport zal 21 november onder embargo worden gepubliceerd. Prijsuitreiking op de 25e verjaardag van het kinderrechtenverdrag, 22 november 2014, 15.30 uur in Groningen, centrale Bibliotheek. Andere kandidaten waren: Joeri Boom (Pakistan,India); Monique van Hoogstraten (Israel, Palestina); Sander van Hoorn (MO); Judith Neurink (Irak); Natalie Righton (Afghanistan)

De jury, bestuur van humanistisch vredesberaad, zal een gemotiveerde keuze maken uit de korte lijst. De wisselprijs is in het leven geroepen na een smaakmakend debat in 2003 "In de ban van de media" en is bestemd voor diegene die zich door onderwerpkeuze, aanpak, waarheidsvinding en onderzoek onderscheidt in het Nederlandse taalgebied en zodoende een bijdrage levert aan een cultuur van vrede en geweldkoosheid. Het betekent niet dat het vredesactivisten zijn.

De ereprijs is eerder uitgereikt aan: Stan van Houcke, Anja Meulenbelt, Mohammed Benzakour, Ramsey Nasr, Koert Lindijer, Arnold Karskens, Minka Nijhuis, Huub Jaspers, Nicole le Fever, Gie Goris. De prijs is tweejaarlijks.

Voor de prijsuitreiking is er een programma voor kinderen en volwassenen voor de gevolgen van 25 jaar kinderrechten, m..m.v. Richt Bouma en Mijntje ten Brummelaar. PLaats: cenrale bibliotheek Groningen van 13-16uur op 22november, toegang vrij.


Deel: ' Jury kiest 'journalist voor de vrede 2014' uit korte lijst '
Lees ook