Openbaar Ministerie

Justitie pakt ernstige overlast bij drugspand Den Haag aan

05-02-2003

Naar aanleiding van klachten van buurtbewoners over ernstige drugsoverlast is de politie Haaglanden op 23 januari 2003 een onderzoek begonnen naar het dealen aan de Abraham van Beijerenstraat in Den Haag. Vanaf dat moment zijn diverse observaties verricht. Zestien personen zijn aangehouden. Drie verdachten blijven in bewaring.

Op 31 jan en 1 februari zijn acht gebruikers van verdovende middelen aangehouden. Naar aanleiding van de door hen afgelegde verklaringen is op 1 februari door de rechter-commissaris een onderzoek verricht in de woning aan de Abraham van Beijerenstraat. In de woning zijn drie mannen en vier vrouwen aangehouden. Een man die uit het raam was gesprongen kon vervolgens in de tuin worden aangehouden. Voorts werden in de woning vier kinderen aangetroffen, in de leeftijd van 2, 8, 9 en 15 jaar. Deze kinderen zijn inmiddels bij familieleden elders ondergebracht.

In de woning zijn diverse goederen in beslag genomen die verband houden met de handel in verdovende middelen. Het pand is vervolgens gesloten. Drie van de in de woning en tuin aangehouden personen (een man van 43 jaar en twee vrouwen van 25 en 45 jaar, allen uit Den Haag), zijn afgelopen maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris die hen in bewaring heeft gesteld. De overige dertien verdachten zijn heengezonden. Na afronding van het onderzoek zal er een beslissing worden genomen over hun eventuele verdere vervolging.

Het onderzoek in de zaak is nog niet afgerond. In het belang van het onderzoek kunnen geen nadere mededelingen worden gedaan.

Deel: ' Justitie pakt ernstige overlast bij drugspand Den Haag aan '
Lees ook