Kaalstaart Festival Jubileum editie 15 en 16 Oktober Amersfoort


AMERSFOORT, 20161001 -- Voor de vijfde keer staat Kaalstaart, hét festival voor bèta-kunsten en nieuwe ambachten langs de Eem voor verwondering, verbazing, humor, techniek en beeldpoëzie. Bezoekers kunnen op een actieve manier beeldende kunst, installaties, demonstraties, onderzoek en nieuwe samenwerkingen zien, voelen en ervaren.

Er is genoeg te beleven voor jong en oud. Kinderen kunnen speelgoed fossielen maken of heuse Robowar bekijken, terwijl hun ouders met “Rollator” ervaren hoe het is om echt oud te zijn. Bezoek ook de Bathyscaaf, een duikboot speciaal ontworpen voor diepzeeonderzoek die speciaal vanuit Belgie naar Amersfoort komt.

Ook speciaal voor dit lustrum is er POEF!Amersfoort op de zaterdagavond in het Spullenlab. Hoeveel slagroom kan een stofzuiger op? In het nieuwe Kaalstaartonderdeel snellen objecten hun ondergang tegemoet. Deelnemers demonstreren hun object eerst werkend, en krijgen dan het podium om het dramatisch ten onder te laten gaan, en vervolgens bij te zetten op het kerkhof der gesneefde spullen dat gedurende het festival te zien zal zijn. Deze spectaculaire show wordt door onze Robothost geintroduceerd.

Mede dankzij KiA komt de uit Zweden afkomstige Erik Sjödin als ‘artist-in-residence’ naar Amersfoort met zijn Azolla “Cooking and Cultivating Project”.

Kaalstaart vindt plaats in diverse ateliers, werkplaatsen en horeca langs de Amersfoortse Eem.

Maak Kaalstaart mee op een van deze bijzondere locaties: De War, Rohm en Haas, de Vereeniging en de Nieuwe Stad. Het festival is gratis te bezoeken op zaterdag 15 oktober van 12.00 – 22.00 uur en zondag 16 oktober van 12.00 – 17.00 uur.

Het volledige programma en overzicht van de deelnemers is te vinden op www.kaalstaart.nl én hou de schermen van RailTV in de NS stations in de gaten voor een beeldverslag van Kaalstaart 2016!

Via Facebook zijn updates te volgen en maak je kennis met de kunstenaars.
https://www.facebook.com/Kaalstaart/


Deel: ' Kaalstaart Festival Jubileum editie 15 en 16 Oktober Amersfoort '
Lees ook