RANDSTAD NEDERLAND

'Kaasingooier' vetste en coolste Randstad vakantiebaan

PERSBERICHT

Diemen, 14 juni 2002

'Kaasingooier' vetste en coolste Randstad vakantiebaan

Een vakantiebaan als kaasingooier bij de Gemeente Alkmaar is door de intercedenten van Randstad opgegeven als de coolste en vetste vakantiebaan van 2002. Eigen medewerkers hebben een top 10 samengesteld van opmerkelijke en aantrekkelijke vakantiebanen. Kaasingooier staat op nummer één, op de voet gevolgd door brugwachter en WOZ fotograaf.

Hans Leentjes, directeur van Randstad Nederland: 'Vakantiekrachten maken het mede mogelijk dat de economie gedurende de zomer doordraait. Op dit moment hebben wij zo'n 10.350 aanvragen ontvangen voor vakantiepersoneel. Hoewel veel jongeren tegenwoordig al een vaste bijbaan hebben, kunnen we het merendeel van deze vacatures voorzien. Maar we merken dat jongeren steeds meer eisen stellen aan vakantiebanen. Ze willen graag dat het vakantiewerk aansluit op hun cv. Als de baan heel bijzonder is, dan wordt hierop nog wel een uitzondering gemaakt. Want een baantje als brugwachter, scheidsrechter of baywatch laat je natuurlijk niet snel liggen.'

De coole vakantiebanen Top 10

Kaasingooier De Kaasingooier zorgt ervoor dat de kazen vanuit vrachtwagens op de kaasberry's worden geladen. Vervolgens worden deze berry's door de gildeleden in specifieke looppas over het Waagplein gedragen. Bijzonderheden: Van de kandidaten wordt verwacht dat hij/zij niet bang zijn om in de belangstelling te staan, want je wordt iedere 30 seconden gefilmd en gefotografeerd en gaat daarna de hele wereld over ... Enigszins representatief is dus ook een must.

Alerte brugwachter De Doesburg in Oud Leiderdorp moet zeven dagen per week van 09.00 uur tot 20.00 uur bemand zijn. Bijzonderheden: De kandidaat moet betrouwbaar zijn en op tijd komen!! We moeten er namelijk op kunnen vertrouwen dat de brugwachter, echt de hele tijd bij de brug zit en niet tussendoor weggaat.

WOZ fotograaf Ruim 1600 panden in de Gemeente Hardenberg moeten op de foto worden gezet. Dit om straks de WOZ waarde te kunnen bepalen. Bijzonderheden: Zelfstandig, in bezit van auto en rijbewijs en een lichte fotografie kennis strekt tot aanbeveling

Scheidsrechter knikkertournooi Voor een Nederlands Kampioenschap Knikkeren voor kinderen tussen 6 en 12 jaar is Randstad op zoek naar scheidsrechters, medewerkers inschrijf- en informatiebalie. Bijzonderheden: Flexwerkers dienden ouder te zijn dan 18 jaar en met kinderen om te kunnen gaan.

IJs- en patatverkoper (beetje Baywatch) Voor een recreatieplas is Randstad op zoek naar medewerkers die in de kiosk of de ijsco- en frietkraam willen werken. En ja we gaan er vanuit dat je ook het water een beetje in de gaten houdt, als een soort van baywatch.

Teamleider van schoolboeken Als teamleider bij Van Dijk Studieboeken ben je verantwoordelijk voor het inleveren, sorteren en tellen van de 'oude' schoolboeken. Je toert door heel Nederland, bezoekt scholen en zorgt er voor dat de scholen straks weer voorzien worden van nieuwe schoolboeken. Bijzonderheden: auto, mobiele telefoon en veel vrijheid.

Horecapersoneel Zomer Carnaval Voor het Zomer Carnaval in Rotterdam zoekt Randstad zo'n honderd horecamedewerkers. Een zinderende dag, biertappen, afrekenen en feesten. De zomerhit van 2002.

Kampleider Als begeleider van zomerkampen zorg je er voor dat kinderen tot 16 jaar een onvergetelijke zomervakantie hebben. Je staat in de keuken, verzint leuke evenementen en hebt lol met de andere begeleiders. Dat werken ook heel erg leuk kan zijn bewijst deze baan.

Receptioniste in WTC Schiphol Je werkt op een bepaalde 'hoogte' midden tussen allerlei vliegtuigen in de mooie blauwe zomerlucht. Je bent het visitekaartje van ons bekendste biermerk in het buitenland. Een van de meest originele kantines in Nederland is gevestigd tegenover jouw werkplek.

Kaartjescontroleurs Energis Open Als kaartjescontroleurs bij het Energis Open controleer je de kaartjes van de bezoekers bij o.a. de ingang van een tennisbaan en bij andere ruimtes op het park, waaronder de playerslounge!

Deel: ' 'Kaasingooier' vetste en coolste Randstad vakantiebaan '
Lees ook