Consumentenbond

Kabelaars hebben toezicht nodig
7 september 2001
De Consumentenbond wil dat er een toezichthouder komt voor de kabelbedrijven, die de kabelbedrijven namens consumenten in toom kan houden. Dat heeft de Bond in een brief aan staatssecretaris Van der Ploeg laten weten.
Consumenten klagen veel over de kabelbedrijven. Niet alleen over de internetdiensten, waar in de afgelopen periode veel aandacht voor is geweest, maar met name ook over de televisiediensten die de kabelbedrijven leveren. Kabelaars UPC en Casema staan in de klachtentoptien van de Consumentenbond.
Door de monopoliepositie die de kabelbedrijven hebben, kunnen consumenten vaak niets ondernemen tegen slechte dienstverlening. Zij kunnen niet overstappen naar een kabelbedrijf en andere alternatieven zijn niet voorhanden. Zelfregulering blijkt dus niet te werken en het uitblijven van een fatsoenlijke dienstverlening is voor de Consumentenbond reden om te pleiten voor een toezichthouder voor de kabelbedrijven. Die zou ervoor kunnen zorgen dat kabelbedrijven zich moeten houden aan bijvoorbeeld bepaalde kwaliteitsnormen.


Deel: ' Kabelaars hebben toezicht nodig volgens Consumentenbond '
Lees ook