Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Kai Peters benoemd als Dean

van de Rotterdam School of Management (RSM)

Rotterdam, 6 september 2001 - De Rotterdam School of Management (RSM) heeft de heer Kai Peters benoemd als Dean van de RSM. Na een succesvolle en vernieuwende zittingsperiode als interim Dean, hebben de Raad van Toezicht van de RSM en het College van Bestuur van de Erasmus Universiteit Rotterdam, Kai Peters definitief benoemd als Dean.

Peters (1962) is met zijn benoeming een van de jongste Deans van een van 's werelds beste business schools. Hij is bovendien de eerste buitenlandse Dean van de RSM. Peters is geboren in Duitsland en opgegroeid in Canada.

"Het is mijn doel om de leidende rol van de RSM op het gebied van managementonderwijs te continueren en verder uit te bouwen", zegt Kai Peters. "Wij zullen ons richten op de globalisering van zowel technologie als van financiële markten, en de gevolgen hiervan voor internationaal georiënteerde managers. Bij het ontwikkelen van ons onderwijsportfolio dat voldoet aan de eisen en behoeften van onze cliënten en deelnemers, zoeken wij vergaande samenwerkingsverbanden waarin wij een breed scala aan onderwerpen uitdiepen: van de strategische ontwikkeling van de lerende organisatie tot aan de strategische uitdagingen voor de ondernemingen zelf."

"Wij zijn verheugd met de benoeming van Kai Peters als Dean van de RSM," zegt Floris Maljers, voorzitter van de RSM Board en voormalig bestuursvoorzitter van Unilever N.V. "Hij heeft op succesvolle wijze vernieuwingen doorgevoerd in de school en lokale en internationale coalities gevormd die de groei van de RSM ondersteunen. Bovendien heeft hij al grote bijdragen geleverd aan de positie van de RSM als een van de toonaangevende business schools in Europa."

Vóór zijn benoeming als Dean was Kai Peters Director MBA Programma's bij de Erasmus Universiteit. Onder zijn leiding is het fulltime MBA Programma sterk gegroeid en is het parttime MBA Programma ontwikkeld, waardoor het totale aantal participanten is toegenomen van 160 tot 500.

Voordat Peters zijn carrière in de academische wereld begon, werkte hij bij IBM in Canada, bij de Computer-based Training Divisie. Hij heeft tevens gewerkt voor Volkswagen in Duitsland en hij was algemeen directeur van een bedrijf in de Duitse uitgeverssector.

Peters' wetenschappelijke interesses omvatten de interface tussen entrepreneurship, technologie en onderwijs. Hij geeft regelmatig lezingen over managementonderwijs in het bedrijfsleven, overheid en universiteiten. Hij is afgestudeerd aan de York University in Toronto, Canada, de Universiteit van Quebec in Chicoutimi, Canada en aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

# # #

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Jacqueline van Marle
Director, Marketing and Communications
Mobile: 06 - 245 905 69
Tel: 010 - 408 22 22
Fax: 010 - 452 95 09
E-mail: jmarle@rsm.nl

N.B. Op aanvraag is fotomateriaal van Kai Peters beschikbaar.

An English version of this news release is available.

De Rotterdam School of Management (RSM) is de gerenommeerde business school van de Erasmus Universiteit Rotterdam. De RSM stelt zich ten doel een "center of excellence" te zijn op het gebied van internationale managementopleidingen. Wereldwijd staat de RSM bekend als een zeer internationale en innovatieve business school. Al geruime tijd behoort de RSM tot de beste business schools van de wereld. Naast de gerenommeerde MBA programma's biedt de RSM een scala aan op maat gesneden in-company opleidingen, en open management cursussen voor professionals in het bedrijfsleven en in de publieke sector.Deel: ' Kai Peters benoemd als Dean van de RSM '
Lees ook