Kalicanthus Entertainment selecteert Level 3 ter ondersteuning van het op de markt brengen van Craft of Gods

Level 3 levert content delivery, caching, download- en opslagdiensten voor langverwachte online game

LONDEN--(BUSINESS WIRE)-- 20100603 --

Level 3 Communications, Inc. (NASDAQ: LVLT) heeft vandaag bekendgemaakt dat het samenwerkt met Kalicanthus Entertainment, de in Milaan, Italië, gevestigde uitgever van online games, om Content Delivery Network (CDN)- diensten, caching, downloads en opslagmogelijkheden te leveren om zo de nieuwste titel van de uitgeverij, Craft of Gods, een fantasy MMORPG (massively multiplayer online roleplaying game of grootschalig online rollenspel voor meerdere spelers) in 3D te ondersteunen.

Kalicanthus levert sinds 2006 MMO’s (massively multiplayer online games of grootschalige online rollenspellen voor meerdere spelers) aan klanten in Europa en daarbuiten. Onder de voorwaarden van het contract zijn de diensten van Level 3 ter ondersteuning van de titel Craft of Gods, die op 27 mei is uitgebracht. Het spel is ontwikkeld door een bedrijf genaamd Cyberdemons en gepubliceerd door Kalicanthus.

“Alle gametitels van Kalicanthus kunnen in verschillende talen worden gespeeld, dus ons bedrijf is in principe ontworpen om de geweldige ervaring van het spelen van games grote, op internationale schaal te bevorderen”, aldus Fabrizio Calì, CEO van Kalicanthus. “Dat betekent dat we een CDN nodig hebben dat gemakkelijk de enorme golven van bezoeken van spelers over de gehele wereld kan beheren, en we weten dat het netwerk van Level 3 precies daarvoor is ontworpen.”

Kalicanthus is een van de verschillende uitgevers van online games die vertrouwen op het hoogwaardige wereldwijde platform van Level 3 om game downloads, patches en updates te leveren aan spelers over de hele wereld. Van het vastleggen van content tot aan de consumptie, Level 3 werkt samen met de ontwikkelaars en uitgevers van games aan oplossingen op maat – van intelligente managementsystemen voor netwerkverkeer tot content-analyse tot ondersteuning bij grootschalige introducties op de markt – om aan hun specifieke behoeften te voldoen.

“Level 3 begrijpt dat voor klanten zoals Kalicanthus de snelheid en betrouwbaarheid in een CDN van cruciaal belang zijn voor de betrokkenheid en het behoud van spelers – hun spelers willen tijdens het gamen niet wachten op langzame downloads”, aldus James Heard, president European Markets bij Level 3. “De diensten van Level 3, die gebruikmaken van onze internationale IP-ruggengraat, zijn voor de gemeenschap van online games gebouwd om gemakkelijk aan die vraag te voldoen, of er nu 70 of 700.000 mensen tegelijkertijd aan het spelen zijn.”

Klik hier voor meer informatie over de diensten van Level 3 voor de online gamegemeenschap. Klik hier om meer te weten te komen over de Europese activiteiten van Level 3.

Over Level 3 Communications

Level 3 Communications, Inc. (NASDAQ: LVLT) is een toonaangevende internationale aanbieder van communicatiediensten op basis van glasvezelnetwerken. Verschillende klanten, waaronder ondernemingen, mediabedrijven, groothandelaren en overheidsinstanties, vertrouwen op Level 3 voor het leveren van diensten met een industrieleidende combinatie van schaalbaarheid en waarde over een eind-tot-eind glasvezelnetwerk. Level 3 biedt een portefeuille met metrodiensten (via het stadsnetwerk) en lange-afstandsdiensten, waaronder transport, gegevens, internet, levering van mediacontent en voice-diensten. Kijk voor meer informatie op www.Level3.com.

Forward-looking statement

Enkele van de uitspraken in dit persbericht zijn van vooruitblikkende aard. Dergelijke uitspraken zijn gebaseerd op de huidige verwachtingen en meningen van het management. Deze op de toekomst gerichte uitspraken (forward-looking statements) zijn geen garantie voor de prestatie en zijn onderhevig aan een aantal onzekerheden en andere factoren, waarvan vele buiten de macht van Level 3 liggen, en die ervoor zouden kunnen zorgen dat de werkelijke gebeurtenissen wezenlijk verschillen van wat expliciet of impliciet wordt aangegeven in deze uitspraken. De belangrijkste factoren die zouden kunnen voorkomen dat Level 3 de gestelde doelen behaalt zijn onder andere de huidige onzekerheid op de financiële markten over de hele wereld en de wereldwijde economie, verstoringen van de financiële markten die van invloed zouden kunnen zijn op het vermogen van Level 3 om extra financieringen te verwerven, maar ook het vermogen van het bedrijf om: het verkeer op het netwerk te vergroten en op peil te houden, overgenomen bedrijven met succes te integreren, effectieve bedrijfsondersteuningsdiensten te ontwikkelen, het intellectuele eigendom en eigendomsrechten te verdedigen, systeem- en netwerkfouten of -storingen te verhelpen, nieuwe diensten te ontwikkelen die voldoen aan de eisen van de klanten en acceptabele marges genereren, zich aan te passen aan snelle technologische ontwikkelingen die tot meer concurrentie leiden, gekwalificeerde managers en overig personeel aan te trekken en te behouden, en te voldoen aan alle voorwaarden van schuldverplichtingen. Aanvullende informatie over deze en andere belangrijke factoren vindt u in de registraties van Level 3 bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission. De uitspraken in dit persbericht moeten worden beoordeeld in het licht van deze belangrijke factoren. Level 3 is onder geen beding verplicht, en ontkent nadrukkelijk elke verplichting om deze forward-looking statements bij te werken of aan te passen, hetzij als gevolg van nieuwe informatie, toekomstige gebeurtenissen of om enige andere reden.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Level 3 Communications, Inc.
Media:
Alexis Hammack, 720-888-2441
of
Investeerders:

Mark Stoutenberg, 720-888-2518

Ticker_symbol NASDAQ:LVLT
ISIN US52729N1000

Deel: ' Kalicanthus kiest diensten Level 3 voor uitbrengen van Craft of Gods '


Lees ook