Ingezonden persbericht


Kalido biedt CXO's actueel beeld van wereldwijde activiteiten in snel veranderende wereld

Kalido Group introduceert het Adaptive Enterprise Information Integration Platform voor concrete, wereldwijde bedrijfsinformatie

Londen, Verenigd Koninkrijk, 30 mei 2002 - Kalido Group, wereldwijd leverancier van informatie-integratiesoftware, heeft haar Adaptive Enterprise Information Integration Platform geïntroduceerd. Dit platform is gericht op het bieden van een concreet en feitelijk beeld van de zakelijke activiteiten met het oog op prestatiebeheer. Het Adaptive Enterprise Platform voorziet wereldwijd actieve organisaties van een eenduidig beeld van klanten, producten en organisaties. In tegenstelling tot traditionele benaderingen is het platform gemodelleerd voor verandering. Uitgangspunt is de constant veranderende en veelzijdige zakelijke omgeving.

Het Adaptive Enterprise Platform van Kalido is een dienstenplatform voor corporate intelligence, dat wereldwijde initiatieven ondersteunt op het gebied van key accounts, merken en leveranciers. Dit alles tegen de achtergrond van constante veranderingen zoals fusies en reorganisaties. Het platform biedt op elk willekeurig moment een beeld van de meest winstgevende klanten of producten per regio, kanaal en distributeurs. Daarmee kunnen bedrijfsstrategieën onmiddellijk aangepast worden. Het platform ondersteunt daarnaast inkoopteams met actuele informatie over prijzen en prestaties van leveranciers, zodat een sterke onderhandelingspositie ontstaat.

Het toonaangevende INSEAD in Frankrijk definieert de Adaptive Enterprise als een bedrijf "dat kapitaliseert op wereldwijde kansen en de effecten van teruggang sneller opvangt dan de concurrentie, omdat een geïntegreerde benadering van informatie voor prestatiebeheer de bestuurders een beter beeld geeft van de prestaties en meer flexibiliteit biedt om daarop in te spelen."(Bron: Theodorus Evgeniou, INSEAD.)

Volgens het INSEAD contrasteert de Adaptive Enterprise met twee andere bedrijfsmodellen: de Standardized Enterprise en de Decentralized Enterprise. De eerste heeft in de regel geïnvesteerd in één wereldwijd softwareplatform voor maximale zichtbaarheid van activiteiten, maar met weinig flexibiliteit om bedrijfsstructuren aan te passen. Bij een gedecentraliseerde aanpak bestaan er tal van verschillende systemen naar elkaar, die zorgen voor hoge lokale flexibiliteit, maar die weinig inzicht bieden in wereldwijde activiteiten, zeker bij veranderingen.

Het Adaptive Enterprise Platform is ontwikkeld voor het bieden van bedrijfsinformatie op wereldwijd niveau, terwijl de hoge flexibiliteit op lokaal niveau in stand blijft. Dit is mogelijk dankzij versie 7 van KALIDO Dynamic Information Warehouse (KALIDO 7), die inmiddels door Kalido is geïntroduceerd.

Met de KALIDO 7-software biedt het Adaptive Enterprise Platform een flexibele integratielaag die zich ontwikkelt naarmate de activiteiten groeien. KALIDO 7-software integreert data vanuit alle bedrijfsinformatiesystemen die gebruikt worden voor business intelligence-rapportages. Het bevat tevens een master repository van algemene definities van de belangrijkste bedrijfsentiteiten in de verschillende informatiesystemen, waaronder producten, klanten en leveranciers. Zo is het niet nodig om te standaardiseren op één codeerstructuur.

Het platform kan op afstand door geautoriseerde gebruikers beheerd worden via het internet. Dat geeft de organisatie de vrijheid om het systeem vanaf elke locatie in de wereld te beheren. Door de open standaarden van het platform kan het tevens gebruikt worden als bron van informatie voor andere bedrijfsapplicaties, zoals webdiensten.

Chris Broe, Head of Information Applications & Architecture Group van Unilever, zegt: "De mogelijkheid om informatie over de gehele organisatie te beheren is fundamenteel voor onze groeiplannen en voor de mogelijkheid om snel te reageren op marktontwikkelingen. KALIDO Dynamic Information Warehouse heeft de mogelijkheid om de financiële en niet-financiële prestaties van onze wereldwijde merken te volgen, uitgebreid. Het geeft ons tevens een totaalbeeld van onze activiteiten, inclusief een compleet beeld van klanten en leveranciers."

Andy Hayler, Chief Executive Officer van Kalido Group., zegt: "Een Adaptive Enterprise is in staat om snel te reageren op marktveranderingen, kansen te grijpen en te reageren op teruggang. Toch tasten veel bestuurders in veel gevallen in het duister, omdat zij niet tijdig beschikken over de juiste informatie om fundamentele beslissingen te nemen. Dankzij de mogelijkheid om een gedetailleerd en concreet beeld te bieden van wereldwijde activiteiten, helpt het Adaptive Enterprise Platform organisaties bij de omvorming naar een echte Adaptive Enterprise."

John van Decker, Senior Program Director van de META Group, voegt toe: "Bedrijven verwachten in toenemende mate een geïntegreerd platform dat tegemoetkomt aan de eis van een wereldwijd beeld van hun informatie, zodat effectief ingespeeld kan worden op marktkansen en de concurrentiekracht vergroot wordt. Bedrijven worden nog te vaak teleurgesteld door informatietekort die het gevolg is van het gebruik van verschillende specifieke oplossingen. Wij zien informatie-integratie die inspeelt op deze kritische eisen, als een belangrijke kans voor softwareleveranciers."

Over Kalido Group of Companies
Kalido Group of Companies levert oplossingen voor informatie-integratie om ondernemingen te ondersteunen tijdens ingrijpende wijzigingen, zoals fusies, acquisities, reorganisaties en globalisering. De door Kalido ontwikkelde software voor de integratie van referentiedata en federated datawarehousing wordt in meer dan 90 landen toegepast door toonaangevende multinationals, zoals de Koninklijke/Shell Groep (Shell), Unilever en Philips.

Kalido en haar partnerbedrijven beschikken over een uitgebreid netwerk in de VS en Europa voor de levering van hun oplossingen, technische ondersteuning en advies- en trainingsdiensten. Kalido, oorspronkelijk opgericht door Shell, werkt nauw samen met grote system integrators zoals Accenture.

Meer informatie is te vinden op internet: www.kalido.com.

Deel: ' Kalido biedt CXO's actueel beeld activiteiten in snel veranderende w.. '
Lees ook