Ingezonden persbericht


Kalido Group benoemt Michael Landau tot Chief Financial Officer

Londen, Verenigd Koninkrijk, 27 mei 2002 - Kalido Group, wereldwijd leverancier van informatie-integratiesoftware, benoemt Michael Landau tot Chief Financial Officer. Landau (38 jaar) wordt lid van het managementteam en zal verantwoordelijk zijn voor het volledige financiële beleid van de Kalido Group.

De benoeming maakt deel uit van de plannen van Kalido om de financiële infrastructuur van het bedrijf te versterken, zodat deze in lijn blijft met de snelle groei van de organisatie. Landau zal zich in zijn nieuwe functie richten op de kapitaalstructurering, de ontwikkeling van de bedrijfsfinanciën en het opzetten van een programma voor externe financiële relaties, waaronder het opbouwen van relaties met nieuwe vermogenspartners en financiële instellingen.

Andy Hayler, CEO van de Kalido Group: "We hebben een duidelijke visie op de ontwikkeling van de Kalido Group tot een belangrijke speler op de wereldmarkt. Michael Landaus internationale financiële vaardigheden en ervaring met beursgenoteerde organisaties is een belangrijke aanvulling op ons managementteam. Onder zijn financiële leiding gaan we verder met de ontwikkeling van een flexibele financiële infrastructuur, die van groot belang is voor de snelle en succesvolle groei van onze organisatie."

Michael Landau heeft ruime ervaring op het gebied van financieel beheer en prestatie-monitoring, alsook op het gebied van vermogenskwesties op internationaal niveau bij beursgenoteerde bedrijven in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk.

Landau was van 2000 tot 2002 Executive Vice-President Corporate Development en Company Secretary bij Staffware PLC, wereldwijd leverancier van automatisering van bedrijfsprocessen. In deze periode was hij ook lid van de Raad van Bestuur van deze onderneming. Bij Staffware was Landau onder meer verantwoordelijk voor twee internationale overnames en leidde hij het bedrijf naar een volledige notering aan de London Stock Exchange.

Voor zijn functie bij Staffware vervulde hij senior financiële functies bij de Rank Group, PricewaterhouseCoopers en Madge Networks.

# # #

Een foto van Michael Landau is verkrijgbaar via Karin Dooren van Lammers van Toorenburg PR, tel. 030-6565070.

Over Kalido Group of Companies
Kalido Group of Companies levert oplossingen voor informatie-integratie om ondernemingen te ondersteunen tijdens ingrijpende wijzigingen, zoals fusies, acquisities, reorganisaties en globalisering. De door Kalido ontwikkelde software voor de integratie van referentiedata en federated datawarehousing wordt in meer dan 90 landen toegepast door toonaangevende multinationals, zoals de Koninklijke/Shell Groep (Shell), Unilever en Philips. Kalido en haar partnerbedrijven beschikken over een uitgebreid netwerk in de VS en Europa voor de levering van haar oplossingen, technische ondersteuning en advies- en trainingsdiensten. Kalido, oorspronkelijk opgericht door Shell, werkt nauw samen met grote system integrators als Accenture.

Meer informatie is te vinden op internet: www.kalido.com.

Deel: ' Kalido Group benoemt Michael Landau tot Chief Financial Officer '
Lees ook