Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Kamelot geeft een exclusief Nederlands concert in 013

De metalband Kamelot komt 15 november voor een exclusief concert naar Tilburg. Kamelot bracht afgelopen oktober hun tiende studioalbum 'Silverthorn' uit. Naast een meer melodieuze koers is er ook een geweldige nieuwe zanger: de Zweed Tommy Karevik. Kaarten gaan zaterdag 16 maart om 10:00 uur in de voorverkoop en kosten E 26,00 (excl. servicekosten).

Kamelot bestaat al weer dik 20 jaar en heeft zich bewezen als metalgrootheid, tourmonster en Europa liefhebber. De band bestaat uit zanger Tommy Karevik, Thomas Youngblood (gitaar), Casey Grillo (drums), Oliver Palotai (keyboard) en Sean Tibbetts (bas). De band is uitzonderlijk populair en verkoopt de grote clubs moeiteloos uit. Hoewel Kamelot nog altijd het etiket powermetal krijgt opgeplakt is de muziek steeds meer richting complexe symfonische metal geëvolueerd.

Het was voor de fans even slikken nadat in 2011 bekend werd dat zanger Roy Khan de groep had verlaten in verband met gezondheidsklachten. De band was net in het stadium aanbeland dat ze de grote clubs moeiteloos uitverkocht (waaronder ook 013 in 2010) en een doorbraak naar de grotere zalen lonkte. Ondanks deze tegenslag is het Kamelot toch gelukt om in de persoon van de Zweedse Tommy Karevik om de plek van Roy Khan op te vullen. Tommy is voor het eerst te horen op de nieuwe plaat 'Silverthorn', alweer de tiende plaat van de symfonische metalband uit Florida.

Het verhaal van 'Silverthorn' is gecentreerd rond een jong meisje dat door haar tweelingbroers ten grave wordt gedragen. De plaat kwam eind 2012 uit. Ter promotie van dit album tourt de groep de wereld rond en dat brengt ze voor een exclusieve Nederlandse show naar 013 in Tilburg. De show laat nog wel even op zich wachten: 15 november 2013. De fans weten wat ze kunnen verwachten: schitterende melodieën, epische harmonieën, grootse gitaarpartijen, razendsnelle drums en een gotische rand.

Kamelot
Vrijdag 15 November 2013 | aanvang 21:00 | zaal open 20:00 Tickets E 26,00 (excl. servicekosten) | Dommelsch Zaal | Voorverkoop loopt vanaf 16 maart via www.013.nl

013, Veemarktstraat 44, Tilburg, www.013.nl

Deel: ' Kamelot geeft een exclusief Nederlands concert in 013 '
Lees ook