Kamermarkt in Delft niet gunstig gestemd


DEN HAAG, 20090515 -- Uit onderzoek van Kamernet.nl blijkt dat de gemiddelde huurprijs van nieuw aangeboden kamers in Delft flink is gestegen (7,1 procent). Een nieuw aangeboden kamer in Delft kostte gemiddeld 315 euro in april dit jaar. Het aanbod nieuwe kamers is echter flink afgenomen (- 23,4 procent) ten opzichte van dezelfde maand een jaar geleden.

Huurprijs kamers Delft neemt flink toe met 7,1 procent
Uit onderzoek van Kamernet.nl blijkt dat de gemiddelde huurprijs van nieuw aangeboden kamers in Delft flink is gestegen (7,1 procent) ten opzichte van dezelfde maand een jaar geleden. De gemiddelde huurprijs van een nieuw aangeboden kamer in Delft komt uit op 315 euro en verschilt 26 euro met het landelijk gemiddelde (341 euro) in de maand april 2009.Aanbod kamers neemt flink af met 23,4 procent
Het aantal nieuw aangeboden kamers in april 2009 in Delft is flink afgenomen (23,4 procent) ten opzichte van een jaar geleden. Het aantal nieuw aangeboden kamers in Delft komt uit op 95.Vierkante meter prijs daalt met 2,2 procent
De gemiddelde vierkante meter prijs is licht gedaald (-2,2 procent) ten opzichte van een jaar geleden naar een bedrag van 17,94 euro. De kamerzoekende krijgt een kamer met een grotere oppervlakte, namelijk 17,57 m2 (9,7 procent).
Over Kamernet.nl
Kamernet.nl is de grootste kamer website van Nederland. Huurders en verhuurders hebben rechtstreeks contact met elkaar. De site is mede populair omdat deze zeer transparant en eenvoudig werkt. Inschrijven is gratis, het verhuren van een kamer kost niets en een kamerzoekende betaalt pas wanneer hij wil reageren op een kamer.

Doorlopend voeren wij onderzoek uit binnen onze grote database van kamers en onze klanten doelgroep: kamerzoekers en kamerverhuurders, om meer inzicht in de ontwikkelingen van de kamermarkt te krijgen zodat we onze dienstverlening verder kunnen optimaliseren.

Historie:
Eind 1999 is Kamernet.nl opgericht door twee voormalige studenten aan de Hogeschool Utrecht die zelf woonruimte zochten tijdens hun studietijd en niet jarenlang op een wachtlijst wilden staan. Inmiddels heeft de site al ruim 500.000 studenten aan een kamer geholpen. Elke maand worden ruim 6.500 kamers aangeboden op de site. In 2008 werd www.kamernet.nl meer dan 8,8 miljoen keer bezocht door bijna 2,5 miljoen unieke bezoekers. Kamernet.nl is onderdeel van Direct Wonen NV (www.directwonen.nl).

Marktrapporten:
Op het blog van Kamernet.nl, blog.kamernet.nl, zijn van de grootste steden van Nederland alle marktrapporten terug te vinden.

U vindt alle marktrapporten en nieuwsvideo's over Delft op het blog van Kamernet.nl:
blog.kamernet.nl/CategoryView,category,DeKamermarktDelft.aspx


Deel: ' Kamermarkt in Delft niet gunstig gestemd '
Lees ook